Φώτης Μάγγος: Τα μεγάλα έργα στο Δήμο Λειψών υλοποιούνται, με γνώμονα την τοπική κοινωνία
Δωδεκάνησα
23/05/2023

Τα μεγάλα έργα στο Δήμο Λειψών υλοποιούνται, με γνώμονα την τοπική κοινωνία. Ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος αναφέρεται στα έργα της δημοτικής αρχής που αφορούν το νέο λιμάνι αλλά και τη δημιουργία νέου λιμένα για να προσεγγίζουν το νησί πλοία μεγαλύτερα των 180 μέτρων, την κατασκευή υπαίθριου γυμναστηρίου, τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει διαδικτυακή ξενάγηση των Λειψών.

Πρόσθεσε πως μέσα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουν ενταχθεί μεγάλα έργα που αφορούν την τηλεμετρία - τηλέ έλεγχο της ύδρευσης και την επέκταση του δικτύου ύδρευσης γύρω στα 7 χλμ.. Παράλληλα σε συνεργασία με την Περιφέρεια , ένα χρηματοδοτούμενο έργο από το Υπουργείο Υποδομών για συντήρηση του οδικού δικτύου. Επίσης προβλέπεται ανάπλαση της χερσαίας ζώνης και η κατασκευή νέου οδικού δικτύου 7,5 χλμ.

Επιπροσθέτως αξιόλογες είναι οι δράσεις του Δήμου Λειψών, όπως αυτή που θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες στο νησί, με την επίσκεψη μίας ομάδας εθελοντών δερματολόγων, για να ενημερώσουν τον κόσμο για τον καρκίνο του δέρματος και ταυτόχρονα θα γίνουν αφαιρέσεις σπίλων, σε όποιον χρειαστεί. Άλλη μία δράση που κινείται προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης νερού, είναι να διατεθούν σε όλους τους κατοίκους ακροφύσια, που τοποθετούνται στις οικιακές βρύσες και ωφελούν στη μείωση της ροής και όχι της πίεσης.

Κλείνοντας ευχάριστα ο κ.Μάγγος, δήλωσε πως στο κομμάτι του ενεργειακού και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στους Λειψούς , η ανακύκλωση λειτουργεί εδώ και χρόνια πολύ καλά με την εφαρμογή διαλογής στην πηγή (πόρτα πόρτα), ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζεται και ο βιολογικός καθαρισμός.

Ρεπορτάζ