«Η μετάβαση στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οδηγεί σε αειφόρο ανάπτυξη τα νησιά μας».
Δωδεκάνησα
12/10/2020
Ιατρίδη Τσαμπίκα (Μίκα) Βουλευτής Δωδεκανήσου

Στη Σύμη βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της ημερίδας για την καθαρή ενέργεια που διοργάνωσε ο Δήμος του νησιού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Καθαρή Ενέργεια για τη νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην ομιλία της, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, σημείωσε ότι η καθαρή ενέργεια αποτελεί βασική προτεραιότητα, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει ήδη λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση και καθιέρωση της χρήσης της.

Μεταξύ αυτών, των πολιτικών, σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη είναι το γεγονός ότι η χώρα δεν θα βασίζεται, πλέον, στο λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας, η προώθηση νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, με επενδύσεις που μπορούν να φτάσουν τα 48 δισ. Ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας, ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, και, τέλος, η προώθηση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι η ημερίδα θα τεκμηριώσει την ανάγκη για τη χρήση καθαρής ενέργειας για τα νησιά, θα προτείνει ένα σχέδιο ενεργειακής μετάβασης της Σύμης και θα προβάλλει τις θετικές προοπτικές της χρήσης της καθαρής ενέργειας για την τοπική οικονομία και την κοινωνία.

Περαιτέρω, ανέφερε η Βουλευτής Δωδεκανήσου, είναι εξίσου σημαντικό, και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, ότι η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Σύμης, τονίζοντας ότι η ενημέρωση προς μια νέα μετάβαση, σε έναν οικολογικό μετασχηματισμό είναι ουσιώδης και απαραίτητη, μια και καμία πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν έχει γίνει κτήμα της κοινωνίας των πολιτών.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση της, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι τα νησιά μας είναι ένας ευλογημένος τόπος και ότι όλοι μαζί, με το πάθος και την αγάπη μας μπορούμε να δημιουργήσουμε τις νέες ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης που παρουσιάζονται, μέσω της εκμετάλλευσης των καθαρών πηγών ενέργειας.