Στη Ρόδο ταξιδεύει η πρώτη αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης απο την Κω
Δωδεκάνησα
28/07/2023

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσφορά από συλλογικότητες, τον δήμο Κω και το παράρτημα του ΕΕΣ, σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και σε φυσική παρουσία στους δοκιμαζόμενους, από την ολέθρια φωτιά, κατοίκους της Ρόδου.

Ήδη ταξιδεύει σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου για το πολύπαθο νησί, σημαντική ποσότητα ειδών μακράς διάρκειας που συγκέντρωσε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Κω, με την αθρόα συμμετοχή απλών ανθρώπων και επιχειρηματιών, ενώ επέστρεψε το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας που συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Τρόφιμα μακράς διάρκειας συνεχίζει να συγκεντρώνει και η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιά στην έδρα της HUMANITY GREECE, η οποία έχει ήδη αποστείλει τα πρώτα δέματα.

Χιλιάδες μερίδες πρόσφερε ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ – Συνεχίζει για Βόλο

Δέκα συνολικά εθελοντές της Αυτοδιαχειριζόμενης Κοινωνικής Κουζίνας ‘’Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ’’ πρόσφεραν χιλιάδες μερίδες μαγειρεμένου φαγητού στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου και στο καμένο Κιοτάρι τις προηγούμενες μέρες στους δοκιμαζόμενους κατοίκους του νησιού, σε πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές.

“Χωρίς την συνδρομή των αλληλέγγυων απ όλη την Ελλάδα Θεσσαλονίκη, Πάτρα και των απλών νησιωτών δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας” δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η «ψυχή» της Κοινωνικής Κουζίνας Κων/νος  Πολυχρονόπουλος.

Σήμερα, η ομάδα της κοινωνικής αυτής συλλογικότητας ταξιδεύει για Πειραιά και στη συνέχεια για Βόλο προκειμένου να συνδράμει και εκεί στους δοκιμαζόμενους από τις πυρκαγιές κατοίκους.

Στο πεδίο της φωτιάς και Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού από Πάτρα και Κω

Στη συνδρομή Εθελοντών Σαμαρειτών από Κω και Πάτρα, «καθώς οι συνάδελφοι μας στη Ρόδο, εξαντλήθηκαν δέκα μέρες τώρα βοηθώντας στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας», αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η πρόεδρος του Παραρτήματος του ΕΕΣ στη Κω Ειρήνη Παναγιωτοπούλου.

«Οι Ερυθροσταυρίτες ως γνωστόν συνδράμουν στις πρώτες βοήθειες», πρόσθεσε η κ Παναγιωτοπούλου, μη παραλείποντας να ξεχωρίσει την ανταπόκριση συμπολιτών και εθελοντών σε κάθε έκκληση του ΕΕΣ.

Ήδη το παράρτημα της Κω έστειλε τα πρώτα δέματα με είδη πρώτης ανάγκης στη κεντρική αποθήκη της Αθήνας με προορισμό τη Ρόδο ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων αλλά και υλικών πυρόσβεσης (Γάντια, Γυαλιά, Μάσκες, Φακούς).

Σημείο συγκέντρωσης των τροφίμων

Στο γραφείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, στην Παιδική Χαρά Πασσανικολάκη επί της οδού Κανάρη

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10 – 13μμ και 6-8 το βράδυ

 Τετάρτη- Σάββατο- Κυριακή 6-8 το βράδυ.

Επικοινωνία: Ελένη Χαματζόγλου  τηλ. 6945003629

 

ertnews.gr