Επιπλέον 200 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων στα νησιά του νομού
Δωδεκάνησα
18/08/2023

Ξεκίνησαν οι ορκωμοσίες των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από χτες (στα γραφεία της Ρόδου) και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023.
Όπως δήλωσε στην ‘δημοκρατική’ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Μπάμπης Ψαράς:
«Μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών, φέτος έχουμε επιπλέον 200 μόνιμους εκπαιδευτικούς για το νομό Δωδεκανήσου –οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε όλα τα νησιά της περιοχής. Πρόκειται για μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με πλειονότητα εξ αυτών τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Η διαδικασία ξεκίνησε την 17η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 23 του μηνός.
Η τοποθέτησή τους θα γίνει στις 24 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται όλοι στα σχολεία τους. Αυτό είναι ένα μέρος του προγραμματισμού που ξεκίνησε εδώ και πολλούς μήνες. Έγιναν μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις κ.ο.κ. και απομένουν μόνον οι αναπληρωτές οι οποίοι θα έρθουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Συνεπώς, εάν υπάρξουν κενά ή ακόμη και άδειες, θα καλυφθούν από αναπληρωτές. Οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, έγιναν φέτος για τέταρτη χρονιά».
Όπως τόνισε, όλα είναι έτοιμα για το πρώτο ‘κουδούνι’ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα βιβλία έχουν παραληφθεί εδώ και καιρό ενώ δεν προβλέπεται να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα είτε κενά ούτε στα πρωινά ούτε στα ολοήμερα (σε δημοτικά σχολεία, σε νηπιαγωγεία και στις ειδικότητες) για όλα τα νησιά στο νομό Δωδεκανήσου.
Ερωτηθείς αν θα σημειωθούν φέτος αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο κ. Ψαράς δήλωσε: «Δεν έχουμε ακόμη αλλαγές.
Είναι όμως σε διαδικασία σχεδιασμού ένα σύνολο παρεμβάσεων, τόσο στο ψηφιακό κομμάτι όσο και στα προγράμματα, αναμένοντας την εφαρμογή τους κατά την εξέλιξη του σχολικού έτους.
Σχετικά με την αξιολόγηση (τόσο των σχολικών μονάδων όσο και των νεοδιορίστων για να μονιμοποιηθούν) είναι μια διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί και είναι σε εξέλιξη, χωρίς προβλήματα».
Σχετικά με τα διευρυμένα ωράρια (διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. ) στα ολοήμερα σχολεία, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ξεκαθάρισε τα εξής:
«Ένα ποσοστό από τα διευρυμένα ωράρια στα σχολεία, υποστηρίχθηκε από τους γονείς ενώ ένα άλλο ποσοστό όχι γιατί θεωρήθηκε ότι σε μερικές περιοχές δεν ήταν αναγκαίο.

Εάν ωστόσο, μας ζητηθεί από τους γονείς, εμείς θα φροντίσουμε να καλύψουμε αυτά τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό. Αναλόγως την ζήτηση θα ανταποκριθούμε».