Εκλογές 2023 - Η Νίσυρος νίκησε
Δωδεκάνησα
16/10/2023

Η μεγάλη νίκη της ΠΕΚΑΝ εξασφαλίζει την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Νισύρου και δίνει δύναμη και ελπίδα σε όλες και όλους τους Νισύριους. Ευχαριστούμε όσες και όσους συνέβαλαν στη μεγάλη αυτή νίκη.

Η ΠΕΚΑΝ  έχει σαφή και αταλάντευτη στρατηγική και σχέδιο για το αύριο της πατρίδας μας. Υπηρετούμε το λαό της Νισύρου και βρισκόμαστε απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα.

Μέσα σε ένα τεχνητό κλίμα πόλωσης που δημιούργησαν τα οργανωμένα συμφέροντα, μέσα σε κλίμα απύθμενου μίσους στο πρόσωπο μου, με δηλώσεις ότι κοινός στόχος της σύμπραξης των συμφερόντων είναι να με διώξουν από τη Νίσυρο, και τις μεθόδους χρηματισμού και της λάσπης που χρησιμοποίησαν, προσπάθησαν να διαιρέσουν την κοινωνία για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Αυτά δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά, το 2015 σκότωσαν το σκύλο μου και έκαναν μεγάλες ζημιές στο αυτοκίνητο μου.

Οφείλω να αναφερθώ στα παραπάνω από σεβασμό στην συντριπτική πλειοψηφία της κονωνίας που θέλει μια πολιτική αντιπαράθεση ήπια και βασισμένη σε προγραμματικές θέσεις. Δεν συνέβη αυτό όμως.

Παρ’ όλα αυτά τα καταφέραμε, ο λαός της Νισύρου δεν τους ακολούθησε.

Σήμερα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η Νίσυρος χρειάζεται ανθρώπους που να μπορούν να εμπνεύσουν την αλλαγή και την αποκατάσταση των αρχών και των αξιών, ανθρώπους που να μπορούν να αποτελέσουν ανθεκτικά πρότυπα μέσα από την καθημερινή στάση ζωής.

Η ενωτική μας πορεία για το καλό της πατρίδας μας πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η πορεία μας στο μέλλον θα είναι βασισμένη στην εμπειρία των τελευταίων χρόνων. Έγιναν λάθη και θα διορθωθούν. Το συναίσθημα δεν θα υπερισχύσει των νόμων και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των πολιτών.

Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, θα συγκρουστούμε αμείλικτα με όσους θα βάλουν εμπόδια στην πρόοδο του νησιού μας. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Πάνω από όλα είναι ο λαός της Νισύρου τον οποίο υπηρετούμε.

Τα μέλη της ΠΕΚΑΝ έχουν ήθος και αυτοπεποίθηση. Καλούμε σε  συστράτευση όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Έχουμε ένα μεγάλο έργο πίσω μας, έχουμε πρόγραμμα για το μέλλον, έχουμε κοινωνικές αναφορές και προσανατολισμό, έχουμε ηγεσία, έχουμε πείσμα, έχουμε δίκιο. Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα χρόνου στο πολύτιμο έργο μας για την αναγέννηση της Νισύρου. Με λογισμό και όνειρο προχωρούμε.

 

Χριστοφής Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου