Εγκατάσταση νέας δεξαμενής χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων στο χώρο της αφαλάτωσης του Δήμου Νισύρου.
Δωδεκάνησα
02/11/2020

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ 500 ΚΑΙ 200 ΚΥΒΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ

 Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση νέας δεξαμενής χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων στο χώρο της αφαλάτωσης του Δήμου Νισύρου. Η δεξαμενή αυτή θα συμβάλει στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την εγκατάσταση της νέας δεξαμενής δίνεται η δυνατότητα καθαρισμού και επισκευής της υπάρχουσας δεξαμενής των 1000 κυβικών.

Με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της ύδρευσης των οικισμών μέσω αγωγού και με τη χρήση αντλιοστασίων, έργο του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, θα υπάρχει δυνατότητα συνεχούς ροής νερού στους οικισμούς Εμπορειού και Νικειών.

Στον οικισμό του Εμπορειού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα νέα δεξαμενή χωρητικότητας 200 κυβικών για να καλυφθούν ολοκληρωτικά οι ανάγκες του οικισμού.

Στον οικισμό του Μανδρακίου, η μελέτη αντικατάστασης του δικτύου Ύδρευσης-Αποχέτευσης έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στο στάδιο χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και προγραμματισμό να υλοποιούμε σημαντικότατα έργα υποδομής στο νησί μας. Τα  έργα υποδομής είναι ζωτικής σημασίας  και διασφαλίζουν την βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής  των δημοτών μας.  Στόχος μας είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία και η  υπερίσχυση των προκλήσεων που αφορούν  στην κατασκευή των βασικών έργων υποδομής.