Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με την ΑΜΚΕ ''Γαληνός'' για μία ακόμη φορά στο ακριτικό Καστελόριζο για παροχή ιατρικής φροντίδας
Δωδεκάνησα
15/11/2023

Η Φθινοπωρινή Αποστολή της ΑΜΚΕ Γαληνός, αποτελούμενη από ένα πλήθος ιατρών, διαφορετικών ειδικοτήτων, ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες στο Καστελόριζο από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 19 θα διενεργούνται ιατρικές πράξεις στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα προσφερθούν δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Μεγίστης στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού.

Η ΑΜΚΕ Γαληνός, είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών μέσα από την παροχή ιατρικής φροντίδας σε κάθε νησιωτη που έχει ανάγκη, ενώ δρα και προληπτικά καθώς διενεργεί ιατρικές εξετάσεις και προλαμβάνει συχνά αρκετά ιατρικά περιστατικά.

Η πρόεδρος της ΑΜΚΕ Γαληνός κ. Ευρυδίκη Νάκη μίλησε στο Kos Tv με αφορμή την τελευταία ανθρωπιστική δράση της Γαληνός στο Καστελόριζο και έκανε έναν σύντομο απολογισμό για το έργο που έχει παράσχει μέσα στην τελευταία 4ετία η ΑΜΚΕ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία των Ιατρών όλων των ειδικοτήτων που επιλέχθησαν βάσει των αναγκών των κατοίκων, είναι αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα και προσφέρουν δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. 

Ρεπορτάζ