Αποχή δικηγόρων Ρόδου για το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα
Δωδεκάνησα
15/11/2023

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Ρόδου, διαμαρτυρόμενοι για την τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (αφορά την εγκληματική οργάνωση).

Όπως είναι γνωστό, η αποχή ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2022 με απόφαση που ελήφθη από την Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και συνεχίζεται. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των συλλόγων τους, αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Μάλιστα για το θέμα εκδόθηκε και ανακοίνωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου η οποία αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου λαμβάνοντας υπόψη την από 11/11/2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε τη συνέχιση της στοχευμένης αποχής των δικηγόρων μελών του μέχρι τις 31/12/2023 από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα. Εξαιρούνται οι παραγραφές και υποθέσεις, όπου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χορηγείται άδεια από τον ΔΣΡ. Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Βασίλειος Περίδης

Η Γ. Γραμματέας Ανθούλα Καραολάνη»