Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του αθλητικού χώρου στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Νισύρου.
Δωδεκάνησα
04/11/2020

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του αθλητικού χώρου στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Νισύρου. Θα δημιουργήσουμε ένα νέο γήπεδο όπου ο ιστορικός σύλλογος «ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ», με τον δραστήριο πρόεδρο και το δυναμικό ΔΣ, θα μεγαλουργήσει. Το γήπεδο της Νισύρου είναι ο μοναδικός χώρος άθλησης της ομάδας «ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ»  καθώς και των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και για το λόγο αυτό αποτελεί την βασικότερη αθλητική υποδομή του Δήμου μας.

Στο γήπεδο προβλέπεται η ανακατασκευή αθλητικού χώρου εμβαδού 5.600 τ.μ., με συνθετικό χλοοτάπητα, πλήρως εξοπλισμένο με τέρματα και πάγκους αναπληρωματικών, και με ανακατασκευή περίφραξης μεταβλητού ύψους 4-6μ. Ο προϋπολογισμός της ανακατασκευής του αθλητικού χώρου, ανέρχεται στο ποσό των 291.028,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς αποτελείται από νήματα πολυαιθυλενίου όμοια με φυσικό γρασίδι που συγκρατούνται σε μία ειδική βάση. Η γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου θα γίνει με λωρίδες συνθετικού χλοοτάπητα, λευκού χρώματος (ιδίων ακριβώς προδιαγραφών κατά τα λοιπά με εκείνες του υπολοίπου συνθετικού χλοοτάπητα), πλάτους και διαστάσεων σύμφωνα με όσα καθορίζονται από τον ισχύοντα κανονισμό της FIFA. Μετά την τοποθέτηση του χλοοτάπητα θα ακολουθήσει πλήρωση του πέλους του με διάστρωση ειδικά διαβαθμισμένης χαλαζιακής άμμου και ελαστικών μικροσφαιριδίων (κόκκοι καουτσούκ). Ο συνθετικός χλοοτάπητας θα έχει σταθερότητα και θα διαθέτει υπόστρωμα με ειδικές τρύπες για την αποστράγγιση του νερού. Θα είναι εύκολο στον καθαρισμό, φιλικό στο περιβάλλον και τον χρήστη, θα έχει UV προστασία, δεν θα επηρεάζεται από την βροχή και τον ήλιο, θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, κατάλληλο για συνεχή, βαριά και επίπονη χρήση από τους αθλούμενους.

H κύριες εργασίες στο γήπεδο περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα προδιαγραφών FIFA QUALITY.  

Τοποθέτηση περιμετρικού διάτρητου σωλήνα απορροής ομβρίων στις δύο κατά μήκος πλευρές του γηπέδου.

Τοποθέτηση ζεύγους εστιών ποδοσφαίρου και πάγκων αναπληρωματικών παικτών προδιαγραφών FIFA.

Αντικατάσταση υπάρχοντος συρματοπλέγματος.

Τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων.

Πιστοποίηση γηπέδου ποδοσφαίρου από πιστοποιημένο εργαστήριο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) για την κατηγορία FIFA QUALITY.

Θα υπάρξει νέα εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού χρηματοδοτούμενη από το Δήμο μας.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του Νοέβρη και έτσι η Νίσυρος θα έχει ένα σύγχρονο στάδιο με εξέδρες και την ομάδα του ΠΟΛΥΒΩΤΗ με παίκτες τα παιδιά της Νισύρου που θα μας κάνουν υπερήφανους.