ΑΝΔΩ – Εκδήλωση με θέμα: «Λεοντόψαρο: Ένα ξενικό ψάρι – Γαστρονομική Έκπληξη!»
Δωδεκάνησα
12/12/2023

Μια γαστρονομική εμπειρία – έκπληξη ετοιμάζει η ΑΝΔΩ με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, την Περιφέρεια, τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου / ΕΛΚΕΘΕ (Ενυδρείο) και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στους χώρους του ΙΕΚ Τουρισμού (πρώην Ξενοδοχείο Θέρμαι).

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», που χρηματοδοτείται από το CLLD/LEADER Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιείται η ανοικτή ενημερωτική – διαδραστική εκδήλωση με θέμα: «Λεοντόψαρο: Ένα ξενικό ψάρι – Γαστρονομική Έκπληξη!».

Από τη Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα παρουσιασθούν τα στοιχεία που καταγράφονται στις θάλασσές μας και οι αλλαγές που έχει επιφέρει το Λεοντόψαρο στους ψαράδες. Από τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου (Ενυδρείο) θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών για το Λεοντόψαρο αλλά και μια επιστημονική γνωριμία με το νεοεισερχόμενο είδος. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων θα επιδείξει τους τρόπους καθαρίσματος και μαγειρέματος του ψαριού, παρουσιάζοντας μερικές συνταγές.

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία εδεσμάτων από Λεοντόψαρο που θα έχουν ετοιμάσει οι σεφ και οι μάγειρες της Ρόδου.

Η εκδήλωση απευθύνεται στους σπουδαστές των σχολών μαγειρικής, στους επαγγελματίες μάγειρες, στους εστιάτορες, σε όλους τους ψαράδες αλλά είναι ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η γνωριμία του κοινού με το Λεοντόψαρο και η δικτύωση ψαράδων – μαγείρων – εστιατόρων προς την κατεύθυνση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ενίσχυσης του εισοδήματος των αλιέων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δώσουμε στο ΙΕΚ Τουρισμού Ν. Αιγαίου του Υπουργείου Τουρισμού για τη φιλοξενία της εκδήλωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Aegean Cuisine του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 10:30 στο πρώην ξενοδοχείο Θέρμαι.

Φέρτε άφοβα και τις πεθερές σας!