Μποφόρ κακοκαιρίας και… ταλαιπωρίας από τα ξημερώματα στα νησιά μας
Δωδεκάνησα
08/01/2024

Χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται για τα Δωδεκάνησα μέχρι αυτή την ώρα το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό την ένταση των ανέμων.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» προκύπτει ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν μέχρι αυτή την ώρα (10 πμ) αφορούν:

Καθυστερήσεις σε ότι αφορά την εκτέλεση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων προς και από τα νησιά μας.

Διακοπές του ρεύματος σε πολλές περιοχές της Ρόδου, με την σημαντικότερη στην περιοχή Αρχαγγέλου – Λίνδου και ανατολικής πλευράς της Ρόδου σήμερα στις 8:50 η οποία διήρκεσε συνολικά 50 λεπτά.

Πτώση δέντρου στην οδό Αταβύρου, γεγονός για το οποίο χρειάστηκε η παρέμβαση των αρμοδίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, προκειμένου να απομακρυνθεί.

Όλες οι υπηρεσίες σε Δήμο και Περιφέρεια πάντως, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Τα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια των αεροπλάνων, έγινε κανονικά σήμερα, η πρώτη πρωϊνή πτήση της Aegean Airlines από την Αθήνα για τη Ρόδο με μικρή καθυστέρηση.

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων που εξυπηρετούν τα νησιά της Δωδεκανήσου ανακοινώθηκαν από χθες λόγω της απαγόρευσης απόπλου που ίσχυσε στο λιμάνι του Πειραιά - μεταξύ άλλων- λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και αυξημένων μποφόρ σε όλο το Αιγαίο

Στο μήνυμα που απέστειλε η εταιρεία Blue Star αναφορικά με τα δρομολόγια του Blue Star Chios προς όλους όσοι θα ταξίδευαν με αυτό αύριο Κυριακή, αναφέρονται τα εξής: