Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων του Δήμου Νισύρου
Δωδεκάνησα
14/01/2024

Ο Δήμος Νισυρίων, μετά την υποδοχή του νέου έτους 2024, το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου στο Ζωσιμοπούλειο θέατρο, με παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Νισύρου, με μουσική, φαγητό και βεγγαλικά, συνέχισε τις εορταστικές εκδηλώσεις με την κοπή της βασιλόπιτας που έγινε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στον ίδιο χώρο. Παρόντες ήταν το προσωπικό του Δήμου μας, ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, μέλη του ΔΣ.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Νισύρου, κ.κ. Στέφανος Καλλιστής, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, καλή και εποικοδομητική χρονιά με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία, στους αιρετούς και εργαζομένους του Δήμου καθώς και στις οικογένειές τους.
Απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους τους ευχαρίστησε όλους για τις προσπάθειες που καταβάλουν για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Παρουσίασε τους νέους Αντιδημάρχους και ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες του καθενός. Ζήτησε από όλους να υπάρχει συνεχής συνεργασία για την ομαλή λειτουργία του Δήμου Νισύρου καθώς και για την επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν τη κοινωνία.
Επίσης παρουσίασε το νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τον κ. Δημήτρη Καράγιωργη, τον οποίο θα διορίσει τις επόμενες ημέρες και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που θα αναλάβει.
Στη συνέχεια ο κ. Κορωναίος έκανε αναφορά στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο Βιολογικό Καθαρισμό, στην Ύδρευση και Αποχέτευση Μανδρακίου και Πάλων, στο Λιμάνι του Μανδρακίου και στα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά Μανδρακίου. Έργα τα οποία, όταν ολοκληρωθούν, θα αποτελέσουν πυλώνες στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη της Νισύρου.
Το απόγευμα της Τετάρτης, 10/1/2023, έγιναν και οι κοπές των πρωτοχρονιάτικων πιτών στους οικισμούς των Νικειών, Εμπορειού και Πάλων, παρουσία του Δημάρχου Νισύρου, του Αρχιμανδρίτη Νισύρου, των Ιερέων των οικισμών, Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων των οικισμών. Αντάλλαξαν ευχές για το Νέο Έτος και ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη στους οικισμούς,
Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και στους 3 οικισμούς για την τιμητική παρουσία τους και τους ευχήθηκε μια εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά προπάντων με υγεία και αισιοδοξία.