Αμφότεροι, μετά την απολογία τους, πήραν τον δρόμο για τις φυλακές καθώς το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ και δεν χωρούν αμφιβολίες για τη δράση τους. Προανακριτικά ο 52χρονος μάγειρας «έσπασε» πολύ εύκολα και αυτό δείχνει ότι πρόκειται για... ευκαιριακό κατάσκοπο, εν αντιθέσει με τον 35χρονο γραμματέα ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει γι’ αυτόν Κρατική Ασφάλεια και ΕΥΠ κάνουν λόγο για άτομο που επιχειρεί να ανελιχθεί στους κόλπους της ΜΙΤ. Γι’ αυτό και η έρευνα για τη δράση του δεν σταματά εδώ. 

Πολύ πριν τη σύλληψη των δύο ανδρών –ακόμα πιο έντονα πλέον- κλιμάκια Ελλήνων πρακτόρων «σκάναραν» τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου που βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίες οι συνεχείς αναφορές στο ότι πρέπει να αποκρατικοποιηθούν, οι... βόλτες του Oruc Reis και φυσικά οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε κάθε ευκαιρία. Ασκήσεις που πλέον γίνονταν όχι μόνο ανοιχτά του Καστελορίζου και του συμπλέγματος Μεγίστης, αλλά και στα ανοιχτά της Ρόδου!

Ψάχνουν κι άλλους «μάγειρες»

Οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά μυστικότητα, τυχόν επαφές με άλλους «μάγειρες» που μπορεί να είχε αναπτύξει ο 35χρονος γραμματέας για να αποσπά πληροφορίες για τις κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη βρίσκεται 8 χρόνια στο νησί της Ρόδου (σ.σ. από το 2012 όταν και διέκοψε τις σπουδές του), με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του βρίσκεται σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με δημόσιες αρχές, φορείς και μεμονωμένα άτομα.

 

Καθήκοντα που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά της «γραμματειακής υποστήριξης, διερμηνείας και πάσης φύσεως διεκπεραίωσης διοικητικών εργασιών», που υποστήριξε στην απολογία του ότι κάνει...

 

reader.gr