Εκτεταμένες καταστροφές στην Κάσο από το πέρασμα της ''Μήδειας''
Δωδεκάνησα
20/02/2021

Τεράστιες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια» στην Κάσο το προηγούμενο διήμερο.

Από την καταγραφή που έγινε την περασμένη Πέμπτη από το κλιμάκιο που μετέβη στα σημεία που επλήγησαν, εκτός από τις καταστροφές στο νηπιαγωγείο στο Αρβανιτοχώρι, μεγάλες ζημιές υπέστη η παραλιακή βορειοδυτική ζώνη του νησιού, στο παλιό λιμάνι εξαφανίσθηκε η κεντρική παραλία, υποσκαφή υπέστησαν πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο, δύο τάφοι άνοιξαν στο νεκροταφείο, ενώ βυθίσθηκε ένα σκάφος και έγιναν αρκετές κατολισθήσεις, όπως δήλωσε στον “sky Ρόδου” ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές σε σπίτια ή επιχειρήσεις, ενώ έστειλε επιστολή προς την Πολιτική Προστασία, τον υπουργό Επικρατείας και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, με την καταγραφή που έγινε από το κλιμάκιο.

Επιπλέον τόνισε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την επισκευή των ζημιών στο νηπιαγωγείο, ενώ από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, διαβεβαιώνοντας ότι θα συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο για να βοηθηθεί το νησί, που για μία ακόμα φορά βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Επιπλέον προχθές, ο στρατός βοήθησε στον καθαρισμό και το άνοιγμα των δρόμων κ.λπ.

rodiaki.gr