Θετικός στον κορωνοϊό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ρόδου Τηλέμαχος Καμπούρης
Δωδεκάνησα
22/02/2021

Κλειστός σήμερα ο Δήμος Ρόδου, κλειστό το Μουσικό Σχολείο & άλλα σχολεία του νησιού

Σε καραντίνα δεκατεσάρων ημερών μπήκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος Τηλέμαχος Καμπούρης και στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών καθώς υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Από χθες έγινε ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχε αντιδήμαρχος του Δήμου Ρόδου ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό (έπειτα και από μοριακό τεστ που του έγινε) και δόθηκαν ασφαλείς οδηγίες σε όλους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να μην υπάρξει διασπορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί ήδη απολύμανση στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζεται η συγκεκριμένη υπηρεσία ενώ αύριο αναμένεται να εξεταστεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, πως θα γίνει η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και δυσχέρειες στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι στα τεστ που έγιναν στα πρώτα άτομα που ιχνηλατήθηκαν ότι είχαν επαφές με το συγκεκριμένο τμήμα, δεν υπήρξαν άλλα πρόσωπα θετικά στον κορωνοϊό.

Κλειστός θα παραμείνει αύριο, Δευτέρα, ο δήμος Ρόδου προκειμένου να γίνει απολύμανση. 

.............

Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε καθηγητή του Μουσικού σχολείου της Ρόδου, κλείνει από  σήμερα και μέχρι τις 4 Μαρτίου τουλάχιστον και το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Τα μαθήματα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος κος Νικήτας - Νικόλαος Χρυσοχός, θα γίνονται εξ αποστάσεως. 

...........

Κλειστά είναι σήμερα τα περισσότερα σχολεία της πόλης της Ρόδου, εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες μέχρι και χθες, τα σχολεία που παραμένουν κλειστά είναι το  Μουσικό Σχολείο Ρόδου, το ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, το 4ο Λύκειο Ρόδου, το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου, το 3ο Λύκειο Ρόδου, το 2ο Λύκειο Ρόδου και το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου.

Κλειστός μάλιστα παραμένει και ο δήμος της Ρόδου, έπειτα από κρούσμα στην οικονομική υπηρεσία.

Η κατάσταση προβληματίζει και ανησυχεί τους αρμοδίους του δήμου οι οποίοι βρίσκονται σε επαφη με τους αρμόδιους της κυβέρνησης, ενώ αναμένεται εντός των ημερών να πραγματοποιηθεί γενική απολύμανση σε όλα τα   σχολικά συγκροτήματα.

Επι του θέματος, σε δήλωση του ο αντιδήαμρχος αρμόδιος για τα θέματα παιδείας κ. Καρίκης ανέφερε πως ο δήμος Ρόδου θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα θα κριθεί αν θα κλείσουν όσα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις. 

www.rodiaki.gr