Οι Αυστριακοί ψηφίζουν Ελλάδα- Ξεχωρίζουν Ρόδο, Κω και Κρήτη
Δωδεκάνησα
01/03/2021

Αυστρία: Οι πολίτες φέρνουν στην πρώτη θέση των τουριστικών στην Ελλάδα – Στη χώρα μας εστιάζουν και τα τουριστικά πρακτορεία.

ΗΕλλάδα είναι για ακόμη μία χρονιά κορυφαίος προορισμός για τις θερινές διακοπές των Αυστριακών, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Χέρσινγκ» στο Λιντς.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου του Λιντς, Νόρμπερτ Ντράσκοβιτς, τονίζει σε δηλώσεις του, ότι «με βάση την περυσινή εμπειρία, φυσικά και επικεντρωθήκαμε πολύ στην Ελλάδα, όπου, ήδη την περασμένη χρονιά λειτούργησαν όλα καλά εκεί – στα αεροδρόμια και στα ξενοδοχεία, και γι’ αυτό εστιάζουμε και εφέτος σε αυτούς τους προορισμούς».

Κατά την παρουσίαση στη Βιέννη του νέου προγράμματος του TUI Austria, του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, από τον διευθύνοντα σύμβουλό του Γκότφριντ Ματ, είχε υπογραμμιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει και το καλοκαίρι του 2021 ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Αυστριακούς.

Οι χαμηλοί αριθμοί λοίμωξης, οι συνεπείς έννοιες υγιεινής και ένα ευρύ φάσμα επιλογών είχαν καταστήσει την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών ήδη το 2020, με την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω, τρία ελληνικά νησιά να εξασφαλίζουν εφέτος ταυτόχρονα μία θέση ανάμεσα στους πέντε πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Εστιάζουν στην Ελλάδα
Ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Austria αναμένει μέσα στις επόμενες εβδομάδες συνεχή ανάκαμψη στον κύκλο εργασιών, εστιάζοντας κυρίως στην Ελλάδα, την Κροατία και την Ιταλία και καταγράφοντας περιορισμένη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους. Μάλιστα, το 2019 η χώρα μας πέτυχε αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018, και οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα είχαν καταγράψει αριθμό ρεκόρ, που, μόνον από τις αεροπορικές πτήσεις, ξεπέρασε τις 515.000.

Πηγή: athensvoice.gr