Συνάντηση του Βουλευτή Ι. Παππά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για τη μελέτη αφαλάτωσης Καλύμνου
Δωδεκάνησα
02/04/2021

Την υποστήριξη και την άμεση ένταξη για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» της μελέτης της  Δ.Ε.Υ.Α. Καλύμνου για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ», με προϋπολογισμό 1.200.000,00€, ζήτησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς σε σημερινή του συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Της σημερινής συνάντησης του βουλευτή κ. Ιωάννη Παππά μετον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, προηγήθηκε σύσκεψη του βουλευτή με τον πρόεδρο Δ.Σ  Δ.Ε.Υ.Α Καλύμνου κ. Μικέ Ρήγα, όπου αναλύθηκε διεξοδικά, η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου για το νησί της Καλύμνου.

Το αντικείμενο της μελέτης είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τριών (3) φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, έκαστη ημερήσιας δυναμικότητας 100 m3 πόσιμου νερού, για τις νήσους Ψέριμο και Τέλενδο και για τον οικισμό Σκάλια Καλύμνου, αντίστοιχα και δεκαπέντε (15) αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού (water kiosk) ημερήσιας δυναμικότητας 6 m3 πόσιμου νερού έκαστη, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία της Καλύμνου και θα επεξεργάζονται το υφάλμυρο νερό του δικτύου. 

 

Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και την σημασία του έργου για το νησί της Καλύμνου δεσμεύτηκε να προωθήσει την χρηματοδότηση του, είτε μέσο του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» είτε μέσο άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου.

 

Ο βουλευτής σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «την  πολυεπίπεδη αξία των νησιών της Δωδεκανήσου έχει αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ προωθώντας σημαντικά έργα και δράσεις σε μια άλλοτε ξεχασμένη περιφέρεια της χώρας μας.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Δ.Σ  Δ.Ε.Υ.Α Καλύμνου κ. Μικέ Ρήγα  για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία του και να δηλώσω αρωγός σε κάθε έργο η δράση. Που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών μου Καλυμνίων και ταυτόχρονα δίνει πνοή και λύσειςγια την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».