Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία μέρα 3η: Η σημασία του ναυτικού αγώνα και το Ολοκαύτωμα της Κάσου
Δωδεκάνησα
14/04/2021
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΝΕΩΝ
Πρόσκληση
 
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ
 
Ο Σύλλογος των Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων διοργανώνει μία σειρά 7 διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο "Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία", με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και με στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Δωδεκανήσου στην Ελληνική Επανάσταση. 
 
14 διακεκριμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων αποτελούν τους εισηγητές των διαλέξεων μας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κάθε Κυριακή, έως και τις 23 Μαΐου 2021 (εκτός της Κυριακής του Πάσχα), ώρες 17:00-19:00 και μεταδίδονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom, του καναλιού του ΣΑΔΝ στο Youtube και της σελίδας του Σ.Α.Δ.Ν στο Facebook.
 
Η 3η μέρα της σειράς διαδικτυακών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο 
"Η σημασία του ναυτικού αγώνα και το Ολοκαύτωμα της Κάσου" που διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.
 
Στις 17:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω της πλατφόρμας ZOOM (https://us02web.zoom.us/j/82042937150) και εναλλακτικά σε live streaming μέσω Facebook (Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων) και YouTube (https://youtu.be/YUf5OFtOqPg) την ημερίδα με τίτλο: Η σημασία του ναυτικού αγώνα και το Ολοκαύτωμα της Κάσου.
 
Στην 3η διαδικτυακή ημερίδα μας έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας δύο εξαίρετους ομιλητές.
 
Ομιλητές 3ης διαδικτυακής εκδήλωσης:
Αν/χος ε.α. Βασίλειος ΜαρτζούκοςΕπίτιμος Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών
Θέμα: "Η συμβολή του ναυτικού και η σημασία του ναυτικού αγώνα στην Επανάσταση".
κ. Μηνάς ΒιντιάδηςΔημοσιογράφος - Συγγραφέας
Θέμα: "Το Ολοκαύτωμα της Κάσου".
[Η τρίτη προγραμματισμένη ομιλία της ημέρας με τίτλο "Η γεωστρατηγική θέση των Δωδεκανήσων", με ομιλητή τον Δρ.Γρίβα Κωνσταντίνο, μεταφέρθηκε για την 7η διαδικτυακή ημερίδα μας.]
 
Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και χαιρετισμοί επισήμων. Ενδεδειγμένος - εκτιμώμενος χρόνος κάθε ερώτησης 1' και κάθε χαιρετισμού 3'.
 
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας ώστε όλοι μαζί να εντρυφήσουμε στην αξία και τη συμβολή της Δωδεκανήσου στην Επανάσταση αλλά και εν γένει στη σημασία της ιδιαίτερης πατρίδας ως κομμάτι του Ελληνισμού.
 
Για όσους δεν παρακολουθήσατε τις προηγούμενες δύο ημέρες των ομιλιών μας μπορείτε να τις δείτε στα παρακάτω: 
 
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Σ.Α.Δ.Ν.
 
--
Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων
Δωδεκανησιακή Εστία (Υψηλάντου 143 - 145, 185 35) Πειραιάς
Fb: Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων
W: sadn.home.blog
 
 
 
 
Ρεπορτάζ