Δήμος Νισυρίων: Εγκατάσταση υπόγειων κάδων στο Μανδράκι και στους Πάλους
Δωδεκάνησα
24/04/2021

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η μεγάλη αισθητική παρέμβαση του Δήμου Νισύρου. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της αισθητικής του νησιού μας αλλά και εν γένει της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μας, η Δημοτική Αρχή προέβη στην προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων στους οικισμούς Μανδράκι και στους Πάλους.

Η Δημοτική Αρχή με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά και αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρουν διάφορα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά κρατικά προγράμματα,  κατάφερε να εντάξει το έργο  «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΓΥΓΙΟΥ 2019».

Το έργο έχει προϋπολογισμό  159.960,00 €, εκ των οποίων το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί το ποσό  των 111.972,00 €, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 47.988,00 € καλύφθηκε από ιδίους πόρους.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν τη δράση είναι σημαντικά για την κοινωνία, το περιβάλλον, και την οικονομία.

Άλλα δύο συστήματα υπόγειων κάδων έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο με το ποσό των 111.972,00 € και θα τοποθετηθούν στους οικισμούς Εμπορειό και Νικειά. Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση και πέμπτου συστήματος υπόγειων κάδων στο Μανδράκι.

Ο δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμη έργο, αυτό της προμήθειας και εγκατάστασης υπόγειων κάδων στον Δήμο μας   που αποτελούσε δέσμευσή μας υλοποιείται, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την διοίκηση του Δήμου Νισύρου. Είμαστε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να γινόμαστε όλο και καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας χωρίς καμμιά παρέκκλιση. Τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, ο βιολογικός καθαρισμός, η επέκταση του λιμανιού, η ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών, προχωρούν εντός των ορίων του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει».