Νίκος Φουτούλης: Είμαστε στη διάθεση της πολιτείας να συνδράμουμε ως φαρμακοποιοί στους εμβολιασμούς
Δωδεκάνησα
25/04/2021

Στη διάθεση των αρμόδιων αρχών και του Υπουργείου βρίσκονται και οι φαρμακοποιοί του νομού μας, προκειμένου έτσι να υπάρξει πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη διαδικασία στους εμβολιασμούς  των κατοίκων της περιοχής μας.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κος Νίκος Φουτούλης, επισήμανε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας  να συμμετάσχουν και οι ίδιοι ως επιστημονικός υγειονομικός φορέας, στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι βρίσκονται σε κοινή προσπάθεια και με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της Ρόδου έτσι ώστε να συνδράμουν και οι οδοντίατροι στην προσπάθεια αυτή, αν τους ζητηθεί.

Πάντως για την περιοχή μας, ενόψει και του ανοίγματος της τουριστικής κίνησης, οι εμβολιασμοί κινούνται σε χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να εμβολιαστούν μέσα σε τόσο σύντομον χρονικό διάστημα οι χιλιάδες επαγγελματίες που αναμένεται να εργαστούν στον τομέα του τουρισμού. Με αυτό το δεδομένο η λύση για την ασφαλή λειτουργία του τουριστικού κλάδου, αναμένεται να είναι τα self test μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί και γι’ αυτό θα πρέπει από τώρα να υπάρξει άμεσος και συγκεκριμένος σχεδιασμός.

rodiaki.gr