Γεραπετρίτης: Εμβολιασμός τις επόμενες ημέρες στα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκους
Δωδεκάνησα
06/05/2021

Εξασφαλισμένες είναι και οι δεύτερες δόσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να εμβολιαστούν όσοι ζουν σε νησιά που έχουν μέχρι 10.000 κατοίκους.

Αναφορικά με την κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια για την Covid-19, ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, είπε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε θέσει το θέμα, από τον Απρίλιο του 2020, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη FAZ.

«Αυτό που είχε πει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας – και ήταν αλυσιτελές – ήταν να απελευθερωθεί η πατέντα των εμβολίων και να ανοίξουν γραμμές παράγωγης τους στην Ελλάδα κάτι που δεν μπορούσε να υποστηρίξει η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία όπως προέκυψε από την διαβούλευση που κάναμε», συμπλήρωσε.

Συμφωνά με τον κ. Γεραπετρίτη, οι εταιρείες έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ερευνά και ανάπτυξη των εμβολίων. Όμως και για λογούς οικουμενικής αλληλεγγύης θα πρέπει να υπάρχουν παραχωρήσεις εκ μέρους αυτών των εταιρειών, για την παράγωγη εμβολίων από άλλες εταιρίες.

Πηγή skai.gr