Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από και προς την Κάλυμνο
Δωδεκάνησα
11/05/2021

Από το Γραφείο Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου που αφορά τις μετακινήσεις από και προς την Κάλυμνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Διακομιχάλη, του Επάρχου  κ. Μουσελλή, Βουλευτών του νομού , με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου  Βασίλη, σε συνέχεια του από 4910/8-5-2021 έγγραφο που του απέστειλε ο Δήμαρχος, λάβαμε σήμερα τις ακόλουθες διευκρινίσεις για την παράταση του lockdown στη Κάλυμνο για σοβαρά ζητήματα  που απασχολούσαν την τοπική κοινωνία και τις μετακινήσεις των εργαζομένων εκτός νησιού:

Οι υπάλληλοι ξενοδοχείων που εργάζονται στην Κω, μπορούν να αποχωρήσουν και να μεταβούν στην Κω, αφού πρώτα υποβληθούν σε έλεγχο RAPID TEST και θα παραμείνουν εκτός Καλύμνου μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων.

Τουριστικά ημερόπλοια σκάφη δεν θα προσεγγίζουν την Κάλυμνο μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων.

* Η Ψέριμος είναι εκτός των περιοριστικών μέτρων.

Τουρίστες εισερχόμενοι από το αεροδρόμιο της Κω και αναγράφουν στο PLF ως τόπο προορισμού την Κάλυμνο θεωρούνται κάτοικοι και μπορούν να έρθουν στο νησί.

Κάτοικοι της Καλύμνου που έχουν προγραμματίσει αναχώρηση στο εξωτερικό μπορούν να αναχωρήσουν από το νησί με την επίδειξη του εισιτηρίου τους και αφού υποβληθούν σε RAPID TEST.

Επισκέπτες που ήρθαν στην Κάλυμνο κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, ως μόνιμοι κάτοικοι, μπορούν να αναχωρήσουν αφού υποβληθούν σε RAPID TEST .

Κάτοικοι της Καλύμνου με προγραμματισμένες, ανειλημμένες υποχρεώσεις ή ραντεβού, μπορούν να αναχωρήσουν από το νησί, επιδεικνύοντας στα αρμόδια όργανα τα σχετικά δικαιολογητικά και αφού υποβληθούν σε RAPID TEST

Σ.Σ: Να συμπληρώσουμε ότι με την ισχύουσα απόφαση επίσης για τις μετακινήσεις επιτρέπονται::

  1. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Καλύμνου για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.
  2. Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Κάλυμνο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα. Συγκεκριμένα στους μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων που θα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά προς τη νήσο Κάλυμνο θα διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid) από υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

 

 

Πηγή:kalymnos-news.gr