Ιωάννης Παππάς: Μόνιμη μετεγκατάσταση του κτηματολογίου Ρόδου
Δωδεκάνησα
26/05/2021

Ο ΥπουργόςΔικαιοσύνηςκύριοςΚωνσταντίνοςΤσιάρας, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, περιόδευσε στο χώρο του Κτηματολογίου, στο ΔικαστικόΜέγαρο , στο Παλιό Νοσοκομείο, καθώς και στο χώρο που παραχωρεί ο ΔήμοςΡόδου για την μετεγκατάσταση της υπηρεσίας του Κτηματολογίου.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο ΔημαρχείοΡόδου, έδωσαν το παρών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης κύριος Πάνος Αλεξανδρής, ο ΠεριφερειάρχηςΝοτίουΑιγαίουκύριοςΓιώργοςΧατζημάρκος, ο ΔήμαρχοςΡόδουκύριοςΑντώνηςΚαμπουράκης οι συνάδελφοιβουλευτές, στελέχη του ΥπουργείουΔικαιοσύνης , οι αντιδήμαρχοικύριοςΣτράτοςΚαρίκης και κύριοςΣτέφανοςΔράκος, ο πρόεδρος του ΔικηγορικούΣυλλόγουΡόδουκύριοςΒασίληςΠερίδης και οι εκπρόσωποι των αρμόδιωνυπηρεσιών του νησιού.

Στην τοποθέτηση του ο ΒουλευτήςΔωδεκανήσουΙωάννηςΠαππάς, ανέφερε την ανάγκη για μόνιμημετεγκατάσταση του κτηματολογίου το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του και ζήτησεεπιπλέον από τον Υπουργό να ξεκινήσουνάμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη 3 μηχανικών που θα στελεχώσουν το τεχνικότμήμα. Επίσηςτόνισε την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότηταστέγασης του δικαστικούμεγάρου στο χώρο του παλιούνοσοκομείου.

Έπειτα απόπολύωρησυζήτηση, αποφασίστηκε η οριστικήλύση της μόνιμηςμετεγκατάστασης στον χώρο του παλιούΝοσοκομείουΡόδου, σε κτίριο το οποίοπαραχωρείται από το ΔήμοΡόδου.

Η μετεγκατάσταση στο νεοδιαμορφωθέν και σύγχρονο χώρο του παλιούνοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, ταυτόχρονα με την απογραφή του αρχείου.

Συνεπώς, χρονικάσύμφωνα με τον προγραμματισμό, σε έναμήναπερίπου θα γίνει η μεταφορά των τόμων και του Υποθηκοφυλακείου Χάλκης και Τήλου και θα λειτουργεί το 30% των υπηρεσιών του κτηματολογίου ενώ σε 3 περίπου μήνες θα έχειολοκληρωθεί η μεταφορά και η λειτουργία του στο νέομόνιμοχώρο. Το κτίριο που στεγάζεταισήμερα το κτηματολόγιο θα επισκευασθεί και θα αποφασιστεί από το Υπουργείο η χρήση του.

Ο κ. Παππάςευχαρίστησε τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή τους σε ότι αφορά το ζήτημα του Κτηματολογίου και επανέλαβε την ανάγκηεπίσπευσης των διαδικασιών προς όφελος της τοπικήςκοινωνίας και οικονομίας, αφούόλες οι συναλλαγές που αφορούν τα ακίνητα της Ρόδου και των μικρώννησιώνείναιάρρηκτασυνδεδεμένες με την λειτουργία της υπηρεσίας του Κτηματολογίου.