Στο τέλος του τρέχοντος μήνα θα τεθεί σε λειτουργία του φαρμακείο στο Καστελλόριζο και θα ικανοποιηθεί πλέον ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και εκτιμώ ότι στο τελος του Ιουλίου θα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το ιατρείο στη Μεγίστη. 

Δίνεται λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα και ικανοποιείται ένα αίτημα των  κατοίκων», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου  Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης.

Ο κ. Φουτούλης αναφέρθηε και στη διάθεση από την Πέμπτη 1η Ιουλίου των δωρεάν self test στα φαρμακεία όλης της χώρας και της Δωδεκανήσου.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με απόφαση των αρμόδιων υπουργείων, 4 δωρεάν self test θα διατίθενται από τα φαρμακεία από την Πέμπτη 1 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 10 του μήνα σε:

•    δικαιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα
•    πολίτες από 18 ως 30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή πΑΜΚΑ

Σημειώνεται πως αυτά τα 4 self test είναι για όλο τον τρέχοντα μήνα. Επίσης, δεν θα λαμβάνουν test όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η λειτουργία του συστήματος διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 17:00 ως τη Δευτέρα 5 του μήνα και ώρα 08:00.

Πηγή: www.rodiaki.gr