Πρόσληψη 718 εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα για πρώτη φορά!
Δωδεκάνησα
11/08/2021
Με μόνιμους εκπαιδευτικούς ενισχύονται τα σχολεία στη Ρόδο και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο των μαζικών διορισμών που έχουν πραγματοποιηθεί στη γενική εκπαίδευση έπειτα από 12 χρόνια!

Ειδικότερα, έχουν προσληφθεί 718 εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης, αριθμός που καλύπτει σχεδόν όλα τα οργανικά κενά που υπάρχουν στο νομό Δωδεκανήσου, καθώς κάθε χρόνο προσλαμβάνονταν περίπου 750 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων. Πλέον, τα σχολεία θα διαθέτουν μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά προσλαμβάνεται τόσο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών. Στα Δωδεκάνησα περιμένουμε 718 εκπαιδευτικούς, πράγμα που σημαίνει ότι καλύπτονται σχεδόν στο σύνολό τους τα οργανικά κενά στην περιοχή μας, καθώς μέχρι τώρα χρειαζόμασταν περίπου 750 αναπληρωτές. Πλέον τα σχολεία μας θα διαθέτουν στην συντριπτική πλειοψηφία μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα ελάχιστα κενά που θα προκύψουν αναμένεται να καλυφθούν με έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους», δήλωσε στη «δ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ενισχύεται με σημαντικό αριθμό μόνιμων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα προσελήφθησαν 444 άτομα, τα οποία θα στελεχώσουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά. Τα οργανικά κενά όμως ξεπερνούν τα 1000 στην περίπτωση αυτή. Συνεπώς εκτιμάται ότι θα υπάρξουν περίπου 560 κενές θέσεις εκπαιδευτικών, οι οποίες θα καλυφθούν από αναπληρωτές. Στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να υπάρχει σε κάθε σχολείο τουλάχιστον το 90% του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκαν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Βέβαια, το πρόβλημα δεν λύθηκε 100%, αφού στην περιοχή μας θα υπάρχουν ακόμη αρκετά οργανικά-λειτουργικά κενά στις δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται όμως σε κάθε περίπτωση για ένα πολύ καλό βήμα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο διορισμοί, ώστε να καλυφθούν εξολοκλήρου οι ανάγκες των σχολείων μας σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε ο αναγκαίος αριθμός αναπληρωτών να προσληφθεί έγκαιρα και να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι από την 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία», δήλωσε ο κ. Γιώργος Γκουτζιαμάνης, τέως αιρετός ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου

Σημειώνεται ότι, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την απόφαση για την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, στο υποχρεωτικό πρόγραμμα όλων των νηπιαγωγείων της χώρας από το σχολικό έτος 2021-2022. «Σκοπός της ενσωμάτωσης της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος σε σχέση με τη γλωσσική και ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων για την ενίσχυση της πολυγλωσσικής επίγνωσης, της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται επιμόρφωση των αρμόδιων συμβούλων εκπαιδευτικού έργου αγγλικής και νηπιαγωγών, καθώς και των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας και των νηπιαγωγών» ανέφερε το υπουργείο.



 Πηγή: www.dimokratiki.gr