Δήμος Νισύρου: Εκδήλωση παρουσίασης των πεπραγμένων για τα έτη 2019-2021
Δωδεκάνησα
20/08/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2019-2021

Στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Δημοτικού ξενοδοχείου «Πολυβώτης» (ακολουθώντας τις οδηγίες και τους κανονισμούς για την αποφυγή της διάδοσης του  COVID-19) παρουσίασε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως σήμερα την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΔΣ, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους επιστημονικούς συνεργάτες, τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, τους βουλευτές Δωδεκανήσου, τον Διοικητή της ΔΑΝ Νισύρου, και όλους τους υπουργούς που συμβάλουν στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής του νησιού μας. Έκανε αναφορά στους μεγάλους στόχους που έθεσε η Δημοτική αρχή για την τετραετία που είναι οι εξής: 1. Η Ανακαίνιση των  Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών 2. Η Εγκατάσταση Βιολογικού  Καθαρισμού 3. Η Ύδρευση και Αποχέτευση Μανδρακίου και Πάλων 4. Η Επέκταση του Λιμένος Μανδρακίου 5. Η Αποπεράτωση του Έργου «Ύδρευση Οικισμών Εμπορειού και Νικειών» 5. Οδικό Δίκτυο – Ασφαλτόστρωση και Τσιμεντόστρωση.

Για τα Ιαματικά Λουτρά ανακοίνωσε τη μεγάλη δωρεά των 2.0 εκατ. ευρώ του Νισύριου συμπατριώτη μας στην Αμερική Νίκου Ανδριώτη. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τον κ. Ανδριώτη ως μέγα ευεργέτη και τον ευχαρίστησε θερμά για αυτή την σπουδαία του πράξη που δεικνύει την αγάπη του στον τόπο που τον γέννησε.

Ανέφερε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε οικονομική ευρωστία και έχει τη δυνατότητα να συμβάλει με το ίδιο ποσό μαζί με ένταξη σε αναπτυξιακό πρόγραμμα για να ολοκληρωθεί το έργο. 

Για το Βιολογικό Καθαρισμό ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 2,2 εκ. ευρώ και τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για το έργο της Ύδρευσης-Αποχέτευσης των οικισμών Μανδρακίου-Πάλων έχει υποβληθεί μελέτη στο «Αντώνης Τρίτσης» για χρηματοδότηση ύψους 4,1 εκ. ευρώ. Η επέκταση του λιμανιού Μανδρακίου έχει χρηματοδοτηθεί από το Ειδικό Αναπτυξιακό Ταμείο  με 2 εκ. ευρώ και η μελέτη έχει ξεκινήσει ήδη από το Μάιο του 2021. Το έργο της Ύδρευσης-Αποχέτευσης των οικισμών Εμπορειού-Νικειών χρηματοδοτείται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι με 1,4 εκ. ευρώ, έχει ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά σε όλα τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, σε αυτά που είναι σε εξέλιξη και σε αυτά που έχουν υποβληθεί στο «Αντώνης Τρίτσης». Επίσης, ανακοίνωσε τη ένταξη της Νισύρου στα Γεωπάρκα της Unesco και στις επιστημονικές δράσεις του Δήμου μας. Την παρουσίαση του Δημάρχου μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω link.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ 2019-2021

https://www.youtube.com/watch?v=P6ukCUbsYuk