Στο δρόμο για ένταξη της Νισύρου στα γεωπάρκα της UNESCO
Δωδεκάνησα
26/09/2021

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2021, ο Δήμαρχος Νισυρίων κ. Χριστοφής Κορωναίος, μαζί με τον  Διευθυντή της Έδρας UNESCO Con-E-Ect, Καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Δημήτρη Εμμανουλούδη και τον Διευθυντή Εργαστηρίου Κλιματολογίας του ΕΚΠΑ Καθηγητή κ. Παναγιώτη Νάστο, βράβευσαν σε ειδική τελετή που έγινε για το σκοπό αυτό στο Δημοτικό Σχολείο Νισύρου, τους νικητές του ζωγραφικού διαγωνισμού, που διοργανώθηκε από την Έδρα της UNESCO και το εργαστήριο Κλιματολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο διαγωνισμός είχε θέμα «Ζωγραφίζοντας το νησί μου» και θεματικές υπο-ενότητες α. Ζωγραφίζοντας τη θάλασσα, β. Ζωγραφίζοντας το Ηφαίστειο και γ. Ζωγραφίζοντας την καθημερινή ζωή, και πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα της παρακολούθησης των μαθημάτων του Δημοτικού, τον περασμένο Ιούνιο. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές του Δημοτικού.

Στην τελετή της 15ης Σεπτεμβρίου βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτες δημιουργίες των παιδιών. Το πρώτο βραβείο κατέκτησε ο μαθητής Ανδρέας Ιωακειμίδης, το δεύτερο η μαθήτρια Άλσια Μαμώλη και το τρίτο βραβείο η μαθήτρια Ρίνα Κακακιού. Στους νικητές απονεμήθηκαν  αναμνηστικά διπλώματα με τα λογότυπα της UNESCO και του ΕΚΠΑ, όπως επίσης και αναμνηστικά δώρα, από τον Δήμαρχο κ. Κορωναίο και τους προαναφερθέντες Καθηγητές,

Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO κ. Εμμανουλούδης ενημέρωσε διεξοδικά κατά την διάρκεια συζήτησης που έγινε για το σκοπό αυτό, το σύνολο των διδασκάλων του Δημοτικού σχολείου για το Παγκόσμιο Δίκτυο ASPNET UNESCO Schools και τα οφέλη του Δημοτικού Σχολείου Νισύρου από μια ενδεχόμενη ένταξή του στο Δίκτυο αυτό.

Να σημειωθεί ότι σε συνεννόηση με τον Διευθυντή και τους Δασκάλους του Σχολείου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προετοιμασίας του φακέλου ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Νισύρου στο ανωτέρω Δίκτυο.

Τέλος το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του ισογείου του Δημοτικού ξενώνα «Πολυβώτης» πραγματοποιήθηκε με συντονιστή τον Δήμαρχο Νισυρίων κ. Χριστοφή  Κορωναίο, συζήτηση μεταξύ του Διευθυντή της Έδρας UNESCO Καθηγητή Δημήτρη  Εμμανουλούδη και των παραγωγικών φορέων του Νησιού, σχετική με την υποψηφιότητα του Ηφαιστείου της Νισύρου προς ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.  

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ερωτήματα και απορίες από τους συμμετέχοντες παραγωγικούς φορείς, τα οποία απαντήθηκαν από τον Δήμαρχο και τον Διευθυντή της Έδρας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Εμμανουλούδης, παρουσίασε αναλυτικά, το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών της υποψηφιότητας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και Εθελοντική Επιτροπή με συμμετοχή των παρευρισκομένων  με σκοπό την στήριξη της υποψηφιότητας αυτής.

 

Φωτογραφίες