Εκπαιδευτικό σεμινάριο βασικής υποστήριξης ζωής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω
Κοινωνικά
10/10/2021

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω την Κυριακή 10 Οκτωβρίου πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ανθρώπινης ζωής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, στο Αθλητικό Πολύκεντρο του νησιού μας.

Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ανέλαβαν να διδάξουν βασικές αρχές παροχής πρώτων βοηθειών σε πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή και που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να κατακτήσουν αυτήν τη γνώση, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο γραμματέας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω, Ερρίκος Τρουμούλης, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι στο σεμινάριο έλαβαν μέρος 22 άτομα, κατά πλειοψηφία προπονητές αθλημάτων. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι η γνώση που παρέχεται μέσα από αυτά τα ολιγόωρα  αλλά πολύ ουσιαστικά σεμινάρια βασικής υποστήριξης ζωής είναι επαρκής για να σώσει έναν άνθρωπο από βέβαιο θάνατο. 

Τέλος, ο κ. Τρουμούλης τόνισε, για ακόμη μια φορά, το σπουδαίο έργο που επιτελούν εθελοντικά τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τον κόπο που καταβάλλουν ώστε να μπορούν να σπεύδουν άμεσα όταν τους καλεί το καθήκον είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές όπως οι πυρκαγιές και οι σεισμοί είτε για άλλες έκτακτες καταστάσεις σε στεριά και θάλασσα. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ