Παγκωακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, στο πλαίσιο της 24ωρης Πανεκπαιδευτικής Απεργίας ΟΛΜΕ-ΔΟΕ
Κοινωνικά
11/10/2021

Στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Κινητοποιήσεων της ΔΟΕ και της 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στη διαδικασία της αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας Παγκωακό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδεκανήσου. Τονίστηκαν οι λόγοι που οι εκπαιδευτικοί δε συμφωνούν με τη διαδικασία αξιολόγησης, η οποία υπερβαίνει το ρόλο του εκπαιδευτικού και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το Δημαρχείο Κω, όπου συγκινητική ήταν η παρουσία μαθητών του 3ου γυμνασίου Κω και του 1ου ,του  2ου Λυκείου του νησιού αλλά και του ΕΠΑΛ. Εκεί τους μίλησε ο Δήμαρχος Κω Θ.Νικηταράς, όπου και αργότερα πραγματοποίησε συνάντηση μαζί τους.

Αυτά που ζητούν οι εκπαιδευτικοί:

1. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

2. Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

3. Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων.Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

4. Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.


5. Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ