Βράβευση του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ N. Παπαευσταθίου στο Πανελλήνιο Επιχειρησιακό Κέντρο του Οργανισμού ᾽Το Χαμόγελο του Παιδιού᾽
Κοινωνικά
11/10/2021

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου πραγματοποίησε την Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021, επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην Αγ. Παρασκευή, στο πλαίσιο βράβευσής  του για τη διαχρονική υποστήριξη και προσφορά του σε κάθε άνθρωπο, ενήλικα και παιδί, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, μέσα από την ενεργή πολυετή δράση του στο πεδίο παροχής άμεσης βοήθειας σε έκτακτες ανάγκες.

 

Το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» απένειμε στον κ. Παπαευσταθίου ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία των δύο φορέων και ιδιαίτερα την πολύτιμη και ουσιαστική υποστήριξη του Προέδρου του ΕΚΑΒ στο έργο του Οργανισμού, στον άξονα της παροχής άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας σε παιδιά και οικογένειες.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις και την παραδοσιακά πολύπλευρη και διαχρονική συνεργασία τους από το 2007 τότε που ο ίδιος, κατέχοντας τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ, είχε υπογράψει το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύονται αλλά και να ενισχύονται οι από κοινού δράσεις και συμπράξεις Δημόσιων φορέων και Κοινωνικών θεσμών ή Οργανισμών προς όφελος του δημόσιου αγαθού της υγείας. Παράλληλα ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννόπουλο πως τόσο θεσμικά όσο και προσωπικά, παραμένει αρωγός στις προσπάθειες του «Χαμόγελου του παιδιού», εστιάζοντας στη βελτιστοποίηση αλλά και στην ποιοτική ανάπτυξη της συνεργασίας για την απρόσκοπτη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και την ασφαλή διακομιδή των παιδιών και νεογνών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Παπαευσταθίου για την τιμή της επίσκεψής του, δήλωσε:«Η σημερινή βράβευση αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της άριστης σχέσης μας με τον κ. Παπαευσταθίου και της κοινής δέσμευσης μεταξύ του ΕΚΑΒ και του Οργανισμού μας για διαρκή και ανοιχτή επικοινωνία για τη διερεύνηση νέων τρόπων συνεργασίας και την ανάληψη αποτελεσματικών πρωτοβουλιών προς όφελος όλων των παιδιών και των οικογενειών τους με πρόβλημα υγείας. Σε 25 χρόνια δράσης αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί υπηρετούμε τα παιδιά, υπηρετούμε καθημερινά την αξία της ζωής και ειδικότερα αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας υπηρετούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη να έχουμε στο πλάι μας αρωγούς όπως ο κ. Παπευσταθίου, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία».

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Παπαευσταθίου είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και συγκεκριμένα:

 

● στις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών (Ασθενοφόρα) που τίθενται στη διάθεση του ΕΚΑΒ και είναι στελεχωμένες με πιστοποιημένους διασώστες
●  στο Επιχειρησιακό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης όπου λειτουργούν η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, η Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111, ενεργές 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και διασυνδεμένες με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται επίσης η ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού για τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων όπως, Amber Alert Hellas για τους ανήλικους,  Missing Alert Hellas για τους ενήλικες,  Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
●  στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο του Οργανισμού, το οποίο διαθέτει άρτια εξοπλισμένο Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο και Οδοντιατρείο,  καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες παιδιών με προβλήματα υγείας, δίνοντας έμφαση σε αυτά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης ή βιώνουν για τον οποιαδήποτε λόγο κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, για μία ακόμη φορά, επισφραγίστηκε η συνεργασία των δύο φορέων και δεσμεύτηκαν να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανάπτυξη συνεργασίας για τη διαχείριση των περιστατικών εξαφάνισης ενηλίκων και παιδιών.