myHealth app: Η ''Άυλη Συνταγογράφηση'' στο κινητό από τον Όμιλο ΟΤΕ για την Η.ΔΙ.ΚΑ
Κοινωνικά
12/10/2021

Η υγεία περνά με γρήγορο ρυθμό στη νέα ψηφιακή εποχή. Η κρίση της πανδημίας επιτάχυνε την ψηφιοποίηση σε όλους τους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας. Η υγεία βρέθηκε φυσικά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, εύκολα και με ασφάλεια. Το πρώτο βήμα έγινε με την άυλη συνταγογράφηση, ένα έργο-ορόσημο για την ψηφιοποίηση της υγείας, που έχουν, μέχρι σήμερα, αγκαλιάσει 2,6 εκατ. εγγεγραμμένοι πολίτες. Τώρα, με την εφαρμογή myHealth, οι πολίτες κρατούν πια την άυλη συνταγογράφηση στα χέρια τους.

Ήδη, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν «κατεβάσει» και χρησιμοποιούν το myHealth app, τον «Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας» που φέρνει το υγειονομικό προφίλ κάθε πολίτη στο κινητό του τηλέφωνο. Η εφαρμογή, που υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ σε συνεργασία με τη Byte Computer για λογαριασμό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ), είναι το επόμενο βήμα του πολυδιάστατου έργου της ηλεκτρονικής και άυλης συνταγογράφησης, το οποίο έχει επίσης υλοποιηθεί με τη συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ.

Ιατρικές συνταγές, παραπεμπτικά και βεβαιώσεις στο κινητό

Το νέο mobile app, που είναι διαθέσιμο δωρεάν για Αndroid και ΙΟS κινητές συσκευές, επιτρέπει στον πολίτη να βλέπει και να διαχειρίζεται από το κινητό του, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, τις φαρμακευτικές συνταγές, τα παραπεμπτικά για εξετάσεις και τις ιατρικές βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Μέσω ειδοποιήσεων (push notifications) στο κινητό, ο χρήστης ενημερώνεται για κάθε νέα συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται στον ΑΜΚΑ του, ενώ έχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για φάρμακα που λαμβάνει ή έχει λάβει, καθώς και σε σημειώσεις του γιατρού.

Παράλληλα, παρέχεται ιστορικό με όλες τις συνταγές φαρμάκων και παραπεμπτικών που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν τις άυλες συνταγές και τα παραπεμπτικά των έμμεσων ασφαλισμένων μελών της οικογένειας, δηλαδή των ανήλικων παιδιών.

Πώς θα αποκτήσετε το myHealth

Αφού κάνετε το download της εφαρμογής στη συσκευής σας, η αρχική εγγραφή γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και με καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (ΟΤP-One Time Password) που αποστέλλεται σε πιστοποιημένο κινητό τηλέφωνο του πολίτη.

Μετά την αρχική εγγραφή, η είσοδος στην εφαρμογή από έξυπνες κινητές συσκευές γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια, με χρήση βιομετρικών στοιχείων ή/ και προσωπικών κωδικών. Προ-απαιτούμενο για τη χρήση της, είναι η εγγραφή στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης ehealth.gov.gr.

Πηγή: ot.gr