Μερική ανακούφιση για τους νεφροπαθείς του νησιού μας μετά την απόφαση για προσωρινή ενίσχυση με δεύτερο νεφρολόγο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Γ.Ν. Κω
Κοινωνικά
15/10/2021

Μερική ανακούφιση αισθάνονται οι νεφροπαθείς του νησιού μας μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας για προσωρινή ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με έναν ακόμη ιατρό νεφρολόγο από τη Ρόδο, για 15 ημέρες.

Παρόλα αυτα, η πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθων Κω, Πόπη Χατζηπαναγιώτη, σε δηλώσεις της, επισημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την οριστική λύση της υποστελέχωσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι νεφρικές παθήσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες ενώ οι θεραπείες τους πολύ απαιτητικές με αποτέλεσμα ένας μόνιμος νεφρολόγος και ένας επιστήμονας γενικής ιατρικής να μην επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Η κ.Χατζαπαναγιώτη, υπογραμμίζει, για αλλά μια φορά, ότι επιβάλλεται η τοποθέτηση κλιματιστικού ψύξης-θέρμανσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς οι διακυμάνσεις της θερμοκρασιας  επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους νεφροπαθείς.

Ρεπορτάζ