Διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής :Τελετή απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου για τους πρωτεύσαντες των Ιατρικών Σχολών
Κοινωνικά
16/10/2021

Με την τελετή αποδόσεως του Όρκου του Ιπποκράτη, με τους πρωτεύσαντες αριστούχους των ιατρικών σχολών της Ελλάδας να ορκίζονται και να παραλαμβάνουν τα διπλώματά τους, ολοκληρώθηκε στο χώρο του ΔΙΙΚ, η διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής. Την τελετή απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου επιμελήθηκε ο κ. Μηνάς Χατζηαντωνίου, ο οποίος την απέδωσε αρχικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα και έπειτα στα νέα ελληνικά, για να γίνει πιο κατανοητή και να περάσει το νόημα στους παρευρισκόμενους.

 Λόγω των καιρικών συνθηκών η αναπαράσταση έγινε στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα και όχι στο Ασκληπιείο της Κω όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη.

Την διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής, τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωου & Νιαύρου, κ.κ. Ναθαναήλ, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Κω, Σέβη Βλάχου, ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο Διοικητής του ΓΝ -ΚΥ Κω, Σταμάτης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής και ο πρόεδρος ΤΕΕ Κω, Γιώργος Χρυσουλάκης.

Η διημερίδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ με δείπνο παρατιθέμενο από το Δήμο Κω, ενώ ήταν μία συν διοργάνωση από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, το Δήμο Κω, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, τον Ιατρικό Σύλλογο Κω καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το Υπουργείο Εξωτερικών, Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων, Ιατρικοί Σύλλογοι από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας & το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος καθώς και η Συνεργασία ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ