Β΄ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου: Συνεχίζουμε με αισιοδοξία. Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται!
Κοινωνικά
21/10/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Β΄ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ  ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες  εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα,  που τους τελευταίους μήνες δίνουν ένα μεγαλειώδη αγώνα για  την  υπεράσπιση  του  δημόσιου  σχολείου . Με την  συμμετοχή  τους στην  απεργία  -αποχή από  την  αξιολόγηση της  σχολικής μονάδας   αλλά  και  στην  μεγαλειώδη απεργία  της  11ης  Οκτώβρη . Σε αυτές τις μάχες συμμετείχαν και  εκατοντάδες συνάδελφοι της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.  . Η παλικαρίσια στάση του κλάδου έκανε κουρελόχαρτο τις πληρωμένες γραφίδες του ΥΠΑΙΘ για «μειοψηφίες», για «σωματεία αποκομμένα από τη βάση των εκπαιδευτικών», για δήθεν «αποδοχή των εκπαιδευτικών της αξιολόγησης». Τα συγκλονιστικά ποσοστά συμμετοχής ,  οι απεργιακές συγκεντρώσεις, τόσο στην Αθήνα όσο και σχεδόν σε όλες τις πόλεις αλλά και στα νησιά της Ελλάδας, επιβεβαιώνουν ότι οι συνάδελφοι στο σύνολό τους έχουν απορρίψει τόσο την υποτιθέμενη αξιολόγηση, αλλά και κάθε ενέργεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ που υποβαθμίζει την καθημερινότητά τους στα σχολεία.

   Η  συγκλονιστική  πανεκπαιδευτική απεργιακή συγκέντρωση στην  Κω , όπου συναντήθηκαν εκπαιδευτικοί  με  εκατοντάδες μαθητές  των  σχολείων της  πόλης , αποτελεί  πλέον  μεγάλη αγωνιστική παρακαταθήκη.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή στην απεργία της 11η του Οκτώβρη ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην απαίτηση όλου του λαού να στηριχθούν ουσιαστικά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για ένα σχολείο των ταξικών φραγμών, που θα «κοιτάει» στην τσέπη μαθητές και γονείς, για ένα σχολείο όπου όλα θα «πωλούνται» και όλα θα «αγοράζονται». Ο αγώνας μας αφορά την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας σε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, θα δίνει ενιαία τη γνώση σε όλα τα παιδιά, θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Όλο αυτό το διάστημα αποκαλύφθηκαν και συνεχίζουν να αποκαλύπτονται οι πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης, για ακόμα βαθύτερη ταξική κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων για την πλειονότητα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, για επέκταση της επιχειρηματικής – ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του σχολείου με τους γονείς και τους μαθητές πελάτες και τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.

Αποκαλύφθηκε η απάτη ότι δήθεν η «αξιολόγηση» στοχεύει στην «αναβάθμιση του σχολείου και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι αποφάσεις από τα δικαστήρια που κρίνουν την απεργία – αποχή «παράνομη και καταχρηστική», όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που κρίνονται στα δικαστήρια, είναι «κατά παραγγελία» των εκάστοτε κυβερνήσεων Αξιοποιούν τον νόμο Χατζηδάκη και τους προηγούμενους νόμους για να βάλουν το κίνημα στο γύψο. Τους απαντάμε: το δικαίωμά μας στην απεργία το κερδίσαμε με αίμα: Δεν το παραχωρούμε, δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, κρίνεται στους δρόμους.

 Ένας δίκαιος αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει από καμία δικαστική απόφαση.

Δε μας λυγίζουν ούτε τα δικαστήριά τους, ούτε η αστυνομία τους, ούτε η προπαγάνδα τους, με τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Η πολιτική, που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα, έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού. Το «χαστούκι» της συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, αλλά και η μεγαλειώδης απεργία μας δείχνουν τον δρόμο

.  Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζική, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα.. Τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. Ακόμα και οι διαδικασίες που το ίδιο το ΥΠΑΙΘ προβλέπει είναι πολλές και τραβάνε μέχρι το τέλος της χρονιάς που θα γίνει και η τελική έκθεση αξιολόγησης, η βαθμολόγηση από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης κ.τ.λ.

Σε κάθε περίπτωση και μετά τον ορισμό των συναδέλφων σε ομάδες από τους Διευθυντές των σχολείων, ο αγώνας  μας διεξάγεται  σε διαφορετικές συνθήκες.

Η Β΄ ΕΛΜΕΔωδεκανήσου  θα  τοποθετηθεί ολοκληρωμένα  για  τη στάση των συναδέλφων στις ομάδες, σε επόμενη φάση. Τις επόμενες μέρες θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα, ανάλογα και με τις εξελίξεις. Η διαδικασία της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, είναι μια συνεχής διαδικασία. Με την ειδική συνεδρίαση, τις συνεδριάσεις ανά δίμηνο των ομάδων, την τελική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων στα μέσα Ιούνη. Είναι μια διαρκής μάχη, την οποία θα δώσουμε όλος ο κλάδος μαζί .  Το μεγάλο όπλο της  απεργίας-αποχής δεν το  παραδίδουμε. Ο κλάδος  μας  έχει  την  δύναμη και  τον  τρόπο  να  το ενεργοποιήσει   ξανά ,  μπορεί  να  ξεπερνά εκείνες τις  δυνάμεις  που  το υπονομεύουν.

 Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος θα προχωρά  συντεταγμένα αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης.

Η «αξιολόγηση» θα ακυρωθεί στην πράξη.