Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων:Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Κω !!
Κοινωνικά
21/10/2021

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου της Κω εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, με το υπάρχον προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, λόγω των αυξανόμενων αναγκών. Το Σωματείο Εργαζομένων  ζητά άμεσα προσλήψεις και στελέχωση όλων των τμημάτων με μόνιμο προσωπικό ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία τους. Η κ.Καρανάσιου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου σημειώνει πως η υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι τραγική, με τους εργαζόμενους στα όρια της κατάρρευσης , ενώ καλεί για άλλη μια φορά τους πολίτες να διεκδικήσουν τη στελέχωση των δομών υγείας .

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Υ. ΚΩ

 

ΟΧΙ ''ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ '' των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΟΧΙ στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και την νέα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και στηρίζουμε την 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 21 Οκτώβρη στα Δημόσια Νοσοκομεία ,τα Κέντρα Υγείας ,τα Περιφερειακά Ιατρεία ,στο ΕΚΑΒ ,διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες ,μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ,ανάκληση των αναστολών ,αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ.

Το Νοσοκομείο Κω όπως και τα περισσότερα νοσοκομεία, βρίσκεται πιο απογυμνωμένο από ποτέ. Μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις συναδέλφων που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής οι εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα είναι κυριολεκτικά εξουθενωμένοι και αγανακτισμένοι. Οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή δεν αντικαταστάθηκαν από καμία πρόσληψη. Δεν μας περισσεύει κανένας εργαζόμενος και ένας να λείψει το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί. To κάθε τμήμα μετράει λιγοστούς υγειονομικούς και παλεύει να βγάλει εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Όσες προσλήψεις και να ζήτησε η διοίκηση του νοσοκομείου από το Υπουργείο δεν ήρθαν, παρά μόνο μετρημένες στα δάχτυλα που κι αυτές φυσικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έγινε. Είμαστε λιγότεροι εργαζόμενοι από όσοι ήμασταν πριν την πανδημία παρότι στο νοσοκομείο μας άνοιξε και εμβολιαστικό κέντρο και κλινική COVID.Η λύση που έδωσαν είναι να μετακινούν το λιγοστό πλέον προσωπικό από το ένα τμήμα στο άλλο για να μπαλώνουν τρύπες καθημερινά. Αφήνουν δηλαδή το νοσοκομείο μας να βουλιάζει με στόχο τους την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας .

Όσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδια της για το ΄΄Νέο ΕΣΥ ΄΄ άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να το σταματήσουμε !Όπως έχουμε επαναλάβει σε κάθε μας ανακοίνωση, το Σύστημα Υγείας θα πρέπει να παραμείνει Δημόσιο και Δωρεάν με ευθύνη της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση του.

Ο αγώνας είναι για να γίνεται η αιμοκάθαρση στο νησί μας ,η γέννα στο τόπο μας ,η χημειοθεραπεία χωρίς την ταλαιπωρία της μετακίνησης. Γίνεται για εξειδικευμένους γιατρούς και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας. Για να λειτουργεί με ασφάλεια το νοσοκομείο μας.

Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπεί σε δύναμη, αγώνα και διεκδίκηση.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ