Υπουργεία Υγείας & Εθνικής Άμυνας: Δωρεάν rapid test για εμβολισμένους και ανεμβολίαστους πολίτες
Κοινωνικά
18/01/2022

Δωρεάν rapid test, με τη συνδρομή του στρατού, θα διενεργούνται για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, σε περισσότερα σημεία της χώρας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

Στην Κω, οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται κάθε μέρα, εκτός Σάββατου, από 09:00-15:00 στα στρατόπεδα 295 ΤΕ (Αμπάβρης) και ΣΤΕΠ ( 80 TYEΘ Πυλί).

Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης: 

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς της COVID-19, προχωρούν σε διεύρυνση του Δικτύου Σταθερών Σημείων Δειγματοληψίας προς ανίχνευση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Σε αυτά τα σημεία μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους. Σε περίπτωση κατά την οποία προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών, απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Η βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXIsnet και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών.