Άλλη μια αντιπολεμική κινητοποίηση Ουκρανών πολιτών στην Κω, παρουσία της δημοτικής αρχής
Κοινωνικά
06/03/2022

Άλλη μια αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 6 Μαρτίου 2022 οι περίπου 50 Ουκρανοί πολίτες που ζουν στην Κω, στην πλατεία Ελευθερίας , λέγοντας ένα ηχηρό «όχι»  στον πόλεμο   με πολλά αντιπολεμικά συνθήματα. Με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εισβολή, ζητώντας να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι τα όσα ακούγονται περί ναζισμού  στην χώρα τους είναι απλώς προπαγάνδα των Ρώσων.

Όπως όλοι τους  ανέφεραν, έχουν καθημερινή επικοινωνία με συγγενείς τους που είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια και τα καταφύγια και ζουν με το φόβο ότι θα χάσουν τη ζωή τους.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αβρίθης, Σταμάτης Καμπουράκης Σταμάτης Πης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Μαρίνας Κώστας Χόνδρος, η  ειδικής σύμβουλος  του δήμαρχου σε θέματα Πρόνοιας κ.Σταματία Κανταρζή,  ο δημοτικός συμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΕΜ Νίκος Χατζηνικολάου και τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Πέτρος Πέτρης.

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, ενώ η κ. Άννα Στάρισακ Ουκρανικής καταγωγής που διαμένει πολλά χρόνια στην Κω με την οικογένεια της, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά για την συμπαράσταση και για την πρωτοβουλία του δήμου , με τη  συλλογή τροφίμων για τον ουκρανικό λαό.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ