Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως
Κοινωνικά
21/08/2020

 Σχολεία: Υποχρεωτική μάσκα από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο

«Η εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών είναι για χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες, από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο. Η εισήγηση γίνεται αποδεκτή», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως τη Δευτέρα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

 Μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως μάσκα θα πρέπει να φορούν όλα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, σημειώνοντας πως θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση γύρω από την ορθή χρήση της στο νηπιαγωγείο και τις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού. 
 

Άλλωστε, θυμίζουμε η πρώτη μέρα στα σχολεία θα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση γενικά γύρω από τον κορονοϊό. Σε κάθε περίπτωση, η Υπουργός ξεκαθάρισε πως οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις που θα προκύψουν από αυτές βασίζονται στα διαθέσιμα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Πανεπιστήμια

Τα Πανεπιστήμια θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους, με τις διοικήσεις τους να αποφασίζουν τον τρόπο εξέτασης για τις επαναληπτικές εξετάσεις, όπως έγινε και τον Ιούνιο, αν δηλαδή θα γίνουν δια ζώσης ή εξ αποστάσεως.

Σε ό,τι αφορά το χειμερινό εξάμηνο, σε όσα μαθήματα και διαλέξεις συμμετέχουν έως 50 φοιτητές το μάθημα θα γίνεται δια ζώσης, αλλά όσες τάξεις έχουν πάνω από 50 φοιτητές τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως.

Απουσίες

Δικαιολογημένες απουσίες θα είναι εφόσον έχει νοσήσει ο ίδιος ο μαθητής ή μέλος της οικογένειας του, καθώς και όσοι μαθητές ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε η κυρία Κεραμέως, τις ευπαθείς ομάδες που αφορά η δικαιολογημένη απουσία θα καθοριστεί από την Επιτροπή των Ειδικών. Όσοι μαθητές προβλεφθεί να μείνουν σπίτι τους θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7.934, ενώ από τα νέα κρούσματα τα 250 εγχώρια, με 22 εξ αυτών να συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Ακόμη, 11 είναι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και 8 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Βέβαια, η Αττική και η Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της αρνητική λίστας, συγκεντρώνοντας μαζί 157 κρούσματα, ενώ 15 κρούσματα εντοπίστηκαν σε νησιά των Κυκλάδων,