Έλληνες και Τούρκοι παραγωγοί, συμμετείχαν στο 4ο ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δύο Ακτών Ειρήνης & Φιλίας στην Αλικαρνασσό
Κοινωνικά
11/05/2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δύο Ακτών Ειρήνης & Φιλίας στην Αλικαρνασσό που περιλάμβανε πολιτιστικές-μουσικές εκδηλώσεις και έκθεση γαστρονομίας παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων.  Από την Κω, συμμετείχαν ο Στηβ Χατζηνικολάου, ο Δρόσος Κοπανέζος και ο σύλλογος τοπικής γαστρονομίας «Ο Ασκληπιός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στην ακτή Kumbahçe του Μπόντρουμ πλέον έχει γίνει θεσμός και διοργανώνεται εξολοκλήρου με οικονομικούς πόρους του Δήμου Μπόντρουμ και έχει ως στόχο να συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων των παράλιων ελληνικών νησιών Κω  Λέρου και αυτών της Αλικαρνασσού, μέσα από κοινές εκδηλώσεις στον πολιτισμό, στην γαστρονομία και στις κοινές αξίες που μοιράζονται εδώ και αιώνες οι δύο λαοί.

Την αποστολή από Κω, συντόνισαν με επιτυχία όπως πάντα ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώων Μουσουλμάνων «Η αδελφότης» Μεμίς Καδρής και Αϋτούλ Χαϊδαράκη η οποία βοήθησε τόσο εμάς όσο και τους διοργανωτές του φεστιβάλ ως μεταφράστρια. Αξίζει να σημειωθεί η  άριστη φιλοξενία του δημάρχου Ahmet Aras και των συνεργατών του, σε όλη την ελληνική αποστολή από Κω και Λέρο.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ