ΣΕΠΕ Κω: Προοπτική αξιοποίησης εκπαιδευόμενων του κλάδου της εστίασης από την Αττάλεια μέσω προγράμματος Erasmus
Κοινωνικά
17/05/2022

Τις προϋποθέσεις αξιοποίησης εκπαιδευόμενων εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης από την τουρκική Αττάλεια μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus επεξεργάζεται ο ΣΕΠΕ Κω.

Ο πρόεδρος, Γιώργος Σεγραίδος, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Γραφείου Τουριστικής Προβολής Δήμου Κω, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπεύθυνο προγραμμάτων της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττάλειας, Engin Gengiz, ώστε να συζητηθούν οι τρόποι διοχέτευσης μαθητών Επαγγελματικών Λυκείων  αυτού του τουριστικού τουρκικού πυρήνα στις επιχειρήσεις εστίασης της Κω. Ο κ.Σεγραίδος σημειώνει ότι έτσι θα μπορούσαν να καλυφθούν εν μέρει θέσεις εργασίας σε τοπικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς τη φετινή σεζόν επικρατεί τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Στόχος των δυο συμβαλλόμενων μερών να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή το εν λόγω σενάριο εντός της καλοκαιρινής περιόδου του 2022 ώστε τα μέλη του ΣΕΠΕ Κω να επωφεληθούν από την ευκαιρία.

Ο κ. Gengiz, από μέρους του, επισημαίνει ότι είναι πολλοί οι μαθητές-εκπαιδευόμενοι εργαζόμενοι στην Αττάλεια που επιθυμούν να ζήσουν επαγγελματικές εμπειρίες εκτός της περιοχής τους στον κλάδο της εστίασης και της γαστρονομίας και ειδικά στην Κω. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ