Κατανυκτικός ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Εξωκκλήσι της Αγίας Μάρτυρος Κλαυδίας στο Πυλί
Κοινωνικά
17/05/2022

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαϊου στις 19:00 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'  αρτοκλασίας στο Ιερό Εξωκκλήσι της Αγίας Μάρτυρος Κλαυδίας (Αγιάκλαφτη) στο Πυλί (περιοχή Αμούτσα), χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε αυτό το ιδιόμορφο εξωκκλήσι για να ανάψουν ένα κερί και να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τη λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης μας, στο κύρηγμά του, ενημέρωσε τους πιστούς για την έκβαση της μελέτης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σχετικά με την ανόρθωση του Ιερού Ναού Αγίας Κλαυδίας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι οι ανασκαφικές εργασίες για την αποτίμηση του ιερού μνημείου πιθανότατα θα ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού.

Για την ιστορία, στην πεδινή έκταση πριν το Πυλί βρέθηκε ένα ταφικό οικοδόμημα της ρωμαϊκής περιόδου, που μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό με την προσωνυμία Αγιάκλαφτη.

Το 1959 σε εργασίες καθαρισμού από τη Μητρόπολη βρέθηκε μία αρχαία επιγραφή με το όνομα ΚΛΑΥΔΙΑ και οδήγησε τον τότε Μητροπολίτη Εμμανουήλ Καρπαθίου να τον ταυτίσει με ναό αφιερωμένο στην Αγία Κλαυδία.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ