Η Αστική Εταιρεία ''Ιπποκράτης'', υλοποιώντας την πολιτική του βιβλίου, εξέδωσε ειδικό τεύχος για το Σύνταγμα Δωδεκανησίων
Κοινωνικά
18/05/2022

Η Αστική Εταιρεία ‘’Ιπποκράτης’’, στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής του βιβλίου και με δεδομένο ότι δημιουργεί σταθερά συνθήκες πολιτισμού, εξέδωσε ειδικό τεύχος αφιερωμένο στο ηρωικό Σύνταγμα Δωδεκανησίων.

Αυτή η ειδική έκδοση που υπογράφει ο συγγραφέας, Γιώργος Καραβίτης, δημιουργός του βιβλίου ‘’Το Σύνταγμα των Δωδεκανησίων Εθελοντών από τη συγκρότηση ως τη διάλυσή του’’, διανέμεται ήδη στα Γυμνάσια της περιοχής ευθύνης της Εταιρείας ‘’Ιπποκράτης’’, με αφορμή την επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Ο Επιστημονικός Δ/ντης, δρ. Δημήτρης Γερούκαλης, υπενθυμίζει ότι το Σύνταγμα Δωδεκανησίων ήταν μια στρατιωτική μονάδα εθελοντών πολιτών με Ιταλική υπηκοότητα, οι οποίοι πολέμησαν με τον Ελληνικό στρατό την περίοδο 1940-41 ΚΑΤΑ της τυπικής τους πατρίδας, ρισκάροντας τη ζωή τους κι εκθέτοντας στον κίνδυνο της ομηρίας τις οικογένειές τους.

Ο κ.Γερούκαλης επισημαίνει ότι οι ιθύνοντες της Αστικής Εταιρείας ''Ιπποκράτης'' πιστεύουν στην επαναδιατύπωση των αξιών της ζωής γι' αυτό μάχονται σταθερά για την ανάδειξη προτύπων, ικανών να εγείρουν τη ψυχή μας. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ