Μαρία Φρατζάκη: Από 1η Ιουλίου ξεκινούν οι εγγραφές για τον «Προσωπικό γιατρό»
Κοινωνικά
17/06/2022
Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, από την 01-10-2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, κατά ποσοστό 10% και από το 2023 πρόσθετη συμμετοχή στο 20%

Ο προσωπικός γιατρός, είναι γεγονός και στη χώρα μας και αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το δημόσιο σύστημα υγείας και παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στο άτομο με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου και την προαγωγή της υγείας. Ο πληθυσμός που έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, και ο ενήλικος πληθυσμός εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή στον προσωπικό ιατρό, ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας. Οι εγγραφές στην πλατφόρμα ανοίγουν από 1ης Ιουλίου  στα φαρμακεία. Η διορία για την εγγραφή θα διαρκέσει  τέσσερις μήνες.

Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, από την 1η Οκτωβρίου θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, κατά ποσοστό 10% , όπως επίσης  πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές,  ενώ από το 2023 η αύξηση θα ανέβει στα 20%.  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε από την πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Κω Μαρία Φρατζάκη.

Ρεπορτάζ