Με κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Παραδεισίου Κω
Κοινωνικά
18/06/2022

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Πάντων στο φερώνυμο Ιερό Ναό στο Παραδείσι της Κω, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αγκύρας κ.κ Ιερεμία, συμπαραστατούμενου υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου, κ.κ Ναθαναήλ.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Σταμάτη Πη, Σταμάτη Καμπουράκη και Ιωάννη Καλούδη και τον κοινοτικό σύμβουλο Ασφενδιού, Σεβαστιανό Παρβέρη. 

Ο Μητροπολίτης Αγκύρας, στο κήρυγμά του, με αφορμή την εορτή των Αγίων Πάντων, υπερτόνισε τη σημασία της Αγίας Εκκλησίας για όλους τους Χριστιανούς Ορθόδοξους, οι οποίοι στους κόλπους της βρίσκουν το πιο ασφαλές καταφύγιο ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές τους. 

Αμέσως μετά την αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Αναγνώστη τον νεαρό Δημήτριο-Σπυρίδωνα Βησσαρίτη ενώ με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

Η γιορτή των Αγίων Πάντων είναι κινητή και εξαρτάται από το πότε πέφτει το Πάσχα. Η ημέρα για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι πάντα Κυριακή και συγκεκριμένα είναι η πρώτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή. Φέτος, οι Άγιοι Πάντες εορτάζουν την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Η γιορτή των Αγίων Πάντων είναι αφιερωμένη σε όλους τους Αγίους της εκκλησίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια γιορτή που τιμά όλους όσους μαρτύρησαν για την πίστη τους. Για αρκετούς δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία, επομένως, παραμένουν εντελώς άγνωστοι. Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη σε γνωστούς και άγνωστους Άγιους, Μάρτυρες, Οσίους, Οσιομάρτυρες, όλους τους Προπάτορες, Πατριάρχες, καθώς και όλους όσοι "αγιάστηκαν" με το Πνεύμα το Άγιο.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ