To 'Απόσταγμα Καρδιάς' του Γ. Καρδούλια από την Κω βραβεύτηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης
Κοινωνικά
24/06/2022

Ολοκληρώθηκε, ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την 22η Διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού Οίνων, με μεγάλη αύξηση των συμμετεχόντων (47 σε σχέση με τις 35 πέρυσι).

Στον φετινό διαγωνισμό, με Πρόεδρο τον master of wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελµατίες οίνου, χωρισµένοι σε επιτροπές, δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 797 δείγματα εκ των οποίων τα 47 ήταν αμπελοοινικά αποστάγματα.

Στο 64% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αναβαθμισμένη ποιότητα των αποσταγμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Το «Απόσταγμα Καρδιάς» του συμπατριώτη μας Γιώργου Καρδούλια, αποδεικνύοντας την άριστη ποιότητά του, έκλεψε τις εντυπώσεις και βραβεύτηκε με το χάλκινο μετάλλιο. Ο Γ. Καρδούλιας έγραψε στο facebook σχετικά με την βράβευση: «Το απόσταγμα καρδιάς βραβεύτηκε από την επιτροπή του Διεθνή Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης! Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων το δοκίμασαν και το τίμησαν με χάλκινο μετάλλιο! Νιώθουμε υπερήφανοι για αυτήν την διάκριση και μας δίνει επιπλέον κίνητρο να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

ΠΗΓΗ: BHMA THΣ ΚΩ

Ρεπορτάζ