Jazz Night Παρασκευή 1η Ιουλίου 20.30 στο ξενοδοχείο Kosta Palace
Κοινωνικά
27/06/2022

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει η Κως την καλοκαιρινή εκδήλωση που οργανώνει η μουσική σχολή Αρμονία με τίτλο: «Dimitris Vassilakis live jazz saxophone», στο roof garden του ξενοδοχείου Kosta Palace στην Κω, την Παρασκευή 1η Ιουλίου, ώρα  20.30 το βράδυ  ανοικτή στο κοινό.  Η ιδιαίτερη αυτή μουσική συνεργασία, ενθαρρύνει τη γνωριμία με το σαξόφωνο, «ένα όργανο μαγικό καθώς αποτελεί επέκταση του σώματος και της ψυχής» όπως λέει ο Δημήτρης Βασιλάκης.

 

Ο διεθνούς φήμης μουσικός της jazz, βραβευμένος σαξοφωνίστας, συνθέτης, εκπαιδευτικός και ερευνητής, Δημήτρης Βασιλάκης είναι ο πρώτος Έλληνας μουσικός και ακαδημαϊκός της τζαζ με διεθνή καριέρα και δισκογραφία στο εξωτερικό. Έχει ταξιδεύσει ανά την υφήλιο σε φεστιβάλ, προάγοντας την ιδέα της τζαζ δημοκρατίας και αναπτύσσει δημιουργική συνομιλία με το κοινό, με τους ήχους του  «Dimitris Vassilakis-Jazz Democracy». Αποτελεί παράλληλη δράση στο πλαίσιο του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival 2022 και της αδελφοποίησης με το Bodrum Jazz Festival. Θα είναι δε το υπέροχο μουσικό κλείσιμο  των εκπαιδευτικών δράσεων της Σχολής Αρμονία – Κως της κυρίας Κατερίνας Σιαντίκου. Τελεί υπό την αιγίδα των: ΥΠΠΟΑ, Υπ. Τουρισμού, ΕΟΤ, ΕΚΠΑ , ΥΝΑΝΠ, Πρεσβεία Ισραήλ, Υπουργείο Πολιτισμού Κύπρου, Υπ. Πολιτισμού Λουξεμβούργου.

 

Ο Δημήτρης Βασιλάκης, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία Bentley σε φεστιβάλ και συναυλίες παγκόσμια ενώ το 2013 δημιούργησε την αποκλειστική συλλογή «Jazz for Bentley» για το luxury brand. Επί πλέον, είναι συγγραφέας του βραβευμένου από το Ωνάσειο Ίδρυμα βιβλίου «Μελέτη Σαξοφώνου» που αποτελεί εκπαιδευτικό βοήθημα σε Ωδεία, Σχολές και Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικής.

 

Ο κόσμος της Κω, θα ταξιδεύσει με τις πρωτοποριακές μουσικές προτάσεις της σχολής Αρμονία ξεκινώντας με το νεοσύστατο σχήμα body percussion "Em-body-Ment" και με τη γυναικεία χορωδία "Unichor" . Συμμετέχει το ντουέτο claVinetto με διασκευές για κλαρινέτο και πιάνο (Γεωργία Χαραλαμποπούλου-πιάνο, Κωνσταντίνος Αγκιναρασταχάκης -κλαρινέτο). Η εκδήλωση είναι μια γιορτή μουσικής που ταιριάζει στην καλοκαιρινή διάθεση όλων, είναι απόδραση από την καθημερινότητα, και αποτελεί κίνητρο και ερέθισμα για να μπει η μουσική στη ζωή μας είτε παθητικά ως ακροατές που την απολαμβάνουμε είτε με έμπρακτη ενασχόληση στον υπέροχο κόσμο της.  

 

Η παρουσία του Δημήτρη Βασιλάκη θα είναι μια συναρπαστική μουσική εμπειρία για όλους, ένα μάθημα μουσικής για μικρούς και μεγάλους μέσα από τη συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Αρμονία. Η είσοδος στην εκδήλωση «Dimitris Vassilakis live jazz saxophone» είναι ελεύθερη για το κοινό.