Με κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Αποστόλων στην Αντιμάχεια
Κοινωνικά
29/06/2022

Με κλίμα κατάνυξης εψάλη το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Αποστόλων στο φερώνυμο Ιερό Ναό της Αντιμάχειας, μετ' αρτοκλασίας.

Φέτος, λόγω μετάβασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ Ναθαναήλ στους Πάλλους της Νισύρου, τον εσπερινό τέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηρακλειδών Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ιωάννης Περαντωνάκης, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Παριάρος, οι πατέρες Ηλίας Καμπάκης, και Αντώνιος Κασιώτης, ενώ παρών ήταν και ο πρώην εφημέριος του ναού πατήρ Αντώνιος Λύχνος.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν εκεί, μεταξύ των οποίων, οι Αντιδήμαρχοι Κω, Παναγιώτης Αβρίθης και Ιωάννης Καλούδης, ο πρ. Δήμαρχος Ντίνος Παπανικολάου, ο πρόεδρος Κοινότητας Αντιμάχειας Νίκος Φραζής, ο δημοτικός σύμβουλος, Νικολιός Χατζηνικολάου, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του ΑΤ Ηρακλειδών, Αντώνης Κυδωνάκης καθώς επίσης εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ. 

Στις 30 Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη.

Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.

Τη ζωή του καθενός των Αγίων Αποστόλων αυτών, σκιαγραφούμε στις ιδιαίτερες γιορτές τους. Εδώ γίνεται υπενθύμιση της ενότητας που είχαν μεταξύ τους, αλλά και της ηθικής τους, που τόσο συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ