N.Φάρκωνας: ''Ο αναπροσδιορισμός του σκοπού της ζωής είναι το πιο σημαντικό προληπτικό μέτρο κατά των εξαρτήσεων''
Κοινωνικά
30/06/2022

Η χρήση των ναρκωτικών ουσιών αποτελεί αναμφίβολα μάστιγα που κοστίζει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές.

Η Αστική Εταιρεία ‘’Ιπποκράτης’’/Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων δεν παύει να προωθεί δράσεις κι έρευνες που βασικό στόχο έχουν την αποτροπή κυρίως των νεαρών ατόμων από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο αναπληρωτής Επιστημονικός Δ/της της Εταιρείας, Νικηφόρος Φάρκωνας, σε σύντομες δηλώσεις του στο Kos Tv, ενημερώνει ότι στο νησί μας τα στατιστικά στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών κυμαίνονται σταθερά σε λογικά όρια χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, με μόνο ανασυχητικό το αποτέλεσμα έρευνας που αποκαλύπτει ότι τα παιδιά 16 χρονών δε θεωρούν επικίνδυνη τη δοκιμή ναρκωτικών ουσιών!

Παρόλα αυτά, σε πανελλαδική κλίμακα, τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφεται αύξηση στη χρήση ναρκωτικών και ψυχοφαρμάκων, γεγονός που αποδεικνύει τις συνέπειες της στις ζωές μας σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Ο κ.Φάρκωνας, συμπερασματικά, υπογραμμίζει ότι το σπουδαιότερο προληπτικό μέσο κατά των εξαρτήσεων είναι ο αναπροσδιορισμός του νοήματος της ζωής, τον οποίο προωθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο η Αστική Εταιρεία ‘’Ιπποκράτης’’.

Ρεπορτάζ