Με πολλούς πιστούς ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Εξωκκλήσι Αγ. Αναργύρων Αλυκής Λινοποτίου
Κοινωνικά
01/07/2022

Ο Όρθρος & η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσι Αγ.Αναργύρων ενορίας Αγ.Πάντων Παραδεισίου

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών πιστών τελεσθηκε χθες ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας της εορτής των Αγίων Αναργύρων στο φερώνυμο Ιερό Εξωκκλήσι Αλυκής Λινοποτίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο π. Σακελλάρης από τον Ασώματο (όπου υπάγεται το εξωκκλήσι) και ο π. Ιωάννης από τη Ζιά.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες, Γιάννης Κουτσουράης, Γιάννης Κουζούκας, Μιχάλης Γκινής, οι αδελφές Ειρήνη και Μαρία Χατζημιχάλη και Γ. Κιάρης

Το ιδιαίτερα γραφικό εκκλησάκι της οικογένειας Αντωνίου και Μαρίνας Πασσανικολάκη είχε για ακόμη μια χρονιά την τιμητική του, με τους οικοδεσπότες να προσφέρουν στον κόσμο χειροποίητα κεράσματα μετά το πέρας του Εσπερινού.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής καθώς και ο κοινοτικός σύμβουλος, Σεβαστιανός Παρβέρης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες είχε κλαπεί από αγνώστους η καμπάνα που κοσμούσε το καμπαναριό του Ιερού Εξωκκλησίου των Αγίων Αναργύρων στην Αλυκή του Λινοποτίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κλεμμένη καμπάνα βρέθηκε και μάλιστα αγοράστηκε από τον άνθρωπο στον οποίο είχε πωληθεί μετά την αρπαγή!

Ο Μητροπολίτης μας κ.κ Ναθαναήλ, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην αγάπη η οποία είναι ένα φαινόμενο που στηρίζει τον κόσμο και που θα τον στηρίζει μέχρι την συντέλεια καθώς συνδέεται άρρηκτα με το Χριστό, την Παναγία κι όλους τους Αγίους. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Διαμιανό που μαρτύρησαν στη Ρώμη, τη μνήμη των οποίων τιμούμε σήμερα 1 Ιουλίου.

Οι πιστοί πρέπει να παρακαλούμε τους Αγίους Αναργύρους να μεριμνούν για την Ιατρική και τους επιστήμονές της, να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη και κυρίως εκείνους που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα και ειδικά από το δαιμόνιο του εγωισμού. 

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της εορτής των Αγίων Αναργύρων στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσι της ενορίας των Αγίων Πάντων Παραδεισίου, παρουσία αρκετών συμπολιτών μας. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ