Με μεγάλο ενδιαφέρον, η εκπαιδευτική εκδρομή του Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην Αθήνα
Κοινωνικά
01/07/2022

Το διάστημα 28-30 Ιουνίου το Σβουρένειο ΚΔΑΠΑμεΑ βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής δωρεά της Δανικής εταιρείας Αccent group . Το Πρόγραμμα περιελάμβανε επισκεψη στον Πύργο Βιβλίων του Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος , στην Βουλή των Ελλήνων ,όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγηθηκαν στο Μουσείο ,ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες της και παρακολούθησαν την ολομέλεια από τα Θεωρεία, όπου ο γ αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε στο Σώμα την παρουσία του Σβουρένειου.

Την επόμενη μέρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου παραβρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,όπου ήταν καλεσμένοι του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κυρίου Σταμάτη Γεωργίου.Οι μαθητές του δώρισαν προϊόντα του τόπου μας,παραδοσιακή Κανελάδα και κρασοτύρι Γιάννου.

Επίσης οι μαθητές επισκέφτηκαν το Ευγενίδειο Πλανητάριο και παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ταινία ,οι δεινόσαυροι της Ανταρκτικής και έμειναν εντυπωσμενοι , το Μουσείο της Ακρόπολης και το Αττικό ζωολογικό πάρκο .

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ,απόλαυσαν τις ανέσεις του Grecotel Pallas Athena . Η διαμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν Δωρεά της Grekotel του Ομίλου Δασκαλαντωνακη.

Οι εσωτερικές μετακινήσεις γίνονταν με mini bus όπου ήταν στην διάθεση των μαθητών όλη την ημέρα για όλες τις μέρες προσφορά της Hellenic Coaches και του Μαντούκου Πέτρου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ